Illallismenu kahdelle - onnea arvonnan voittajalle!

Illallismenu kahdelle - onnea arvonnan voittajalle!

Springvestin syksyn tapahtumissa ja verkkokampanjassa saattoi osallistua arvontaan, jossa palkintona oli illallismenu kahdelle.

Ravintola Grön tarjoaa maukasta, modernia, kasvipainotteista ja inspiroivaa ruokaa. Illalliskortti on kahdelle ja sisältää neljän ruokalajin “Grön menun”. Ruoka on kausi- ja luomukeskeistä, ja keittiössä käytetään mahdollisimman paljon pohjoismaalaisia ja luonnon omia villituotteita.

Ravintolaäänestyksissä mainetta niittänyt Grön sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2018. Suomen Gastronominen seura valitsi vuonna 2017 Kampissa sijaitsevan Grönin Vuoden ravintolaksi.

Arvonta on suoritettu ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Arvonnan voittaja saa lahjakortin, jolla saa illallismenun kahdelle (ruokaviinipaketin kera) Ravintola Grönissä. Palkinnon arvo on 216 euroa. Ravintola sijaitsee Kampissa, osoitteessa Albertinkatu 36, 00180 Helsinki. Lahjakortti on voimassa 2019 lokakuun loppuun saakka.

Sijoitus-Invest messuilla voi voittaa illallismenun kahdelle

Sijoitus-Invest messuilla voi voittaa illallismenun kahdelle

Terhi Vapola, Springvestin toimitusjohtaja, kertoo Sijoitus-Invest -messuilla Helsingissä, miksi kannattaa sijoittaa listaamattomiin kasvuyhtiöihin ja ETF-rahastoihin. Hän on Messukeskuksessa päälavalla torstaina kello 13.

Tapahtumassa valitaan parhaat yksityissijoittajat Yksityissijoittaja-kilpailussa. Kilpailussa äänestetään parasta suurta, keskisuurta ja pientä Helsingin pörssin päälistan yhtiötä. Lisäksi valitaan paras yhtiö First North -listalta. Pörssiyhtiön paneelikeskustelussa suomalaisjohtajat pohtivat, miltä Suomen osakemarkkinat näyttävät ulkopuolisen näkökulmasta. Aamutilaisuus käsittelee Markkinaraadissa ajankohtaisia talousaiheita. Tapahtuman iltatilaisuudessa torstaina puhutaan tekoälystä ja teknologiatrendeistä – miten nämä vaikuttavat sijoittamiseen?

Springvest on mukana 22.-23.11.2018 Sijoitus-Invest -messuilla myös omalla osastolla päälavan lähellä, numero 5C30. Siellä kannattaa osallistua arvontaan, jossa voi voittaa illallismenun kahdelle. Ravintola Grön tarjoaa maukasta, modernia, kasvipainotteista ja inspiroivaa ruokaa. Illalliskortti on kahdelle ja sisältää neljän ruokalajin “Grön menun”. Ruoka on kausi- ja luomukeskeistä, ja keittiössä käytetään mahdollisimman paljon pohjoismaalaisia ja luonnon omia villituotteita.

Ravintolaäänestyksissä mainetta niittänyt Grön sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2018. Suomen Gastronominen seura valitsi vuonna 2017 Kampissa sijaitsevan Grönin Vuoden ravintolaksi.

Arvonnan säännöt

Osallistuminen arvontaan tapahtuu joko Springvest Oy:n messuosastolla Sijoitus-Invest -tapahtumassa tai muissa Yhtiön sijoittajatapaamisissa, sosiaalisessa mediassa tai digitaalisissa kampanjoissa antamalla yhteystiedot Springvestille ja samalla osallistuen arvontaan!

 

Arvonnan voittaja saa lahjakortin, jolla saa illallismenun kahdelle (ruokaviinipaketin kera) Ravintola Grönissä. Palkinnon arvo on 216 euroa. Ravintola sijaitsee Kampissa, osoitteessa Albertinkatu 36, 00180 Helsinki. Lahjakortti on voimassa vuoden, 2019 lokakuun loppuun saakka.

Arvontaan voi osallistua 22.11.-16.12.2018 myös Springvestin verkkosivuilla springvest.fi lähettämällä yhteyspyynnön miltä tahansa sivulta. Esimerkiksi klikkaamalla tästä.

 

Arvonta toteutetaan 17.12.2018 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta.

Mahdollisen arpajaisveron maksaa Springvest Oy.

gron lautanen.jpg
Kasvuyhtiösijoittamisen rinnalle riippumaton sijoitusneuvonta ja omaisuudenhoito

Kasvuyhtiösijoittamisen rinnalle riippumaton sijoitusneuvonta ja omaisuudenhoito

Finanssivalvonta on myöntänyt Springvest Oy:lle toimiluvan laajennuksen kattamaan omaisuudenhoidon. Springvest on tarjonnut vuodesta 2012 lähtien suomalaisille mahdollisuutta hajauttaa omia sijoituksiaan listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeisiin. Se on alansa suurin toimija listaamattomien kasvuyhtiöiden osakeanneissa. Nyt Springvest laajentaa toimintaansa ja tuo tuoretta näkemystä myös varainhoitoon. 

Monet menestyneet sijoittajat ovat jo pitkään tienneet, että tuloshakuiselle sijoittajalle sopiva yhdistelmä on ETF ja listaamattomat. Listaamattomat kasvuyhtiöt tuovat suurta tuottopotentiaalia ja ETF-rahastot kulutehokasta mallia, jolloin ne täydentävät toisiaan tehokkaasti.

 

”Olemme tuoneet laajemmalle joukolle sijoittajia sellaisia sijoitusinstrumentteja listaamattomiin kasvuyhtiöihin, jotka ovat aiemmin kuuluneet vain ammattimaisten sijoittajien työkalupakkiin. Nyt haluamme tehdä saman varainhoidossa eli tarjota varainhoitoa laajemmalle joukolle sijoittajia”, kertoo toimitusjohtaja Terhi Vapola Springvestistä.

 

Listaamattomiin kasvuyhtiöihin sijoittaminen sisältää suuren tuotto-odotuksen, mutta aina myös suuren riskin:

 

”Suosittelemme aina asiakkaitamme hajauttamaan sijoituksensa siten, että listaamattomiin kasvuyhtiöihin sijoittaminen on vain pieni osa sijoitussalkussa. Sen osan riskiä hallitaan hajauttamalla sijoitukset useiden eri listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeisiin.  Springvest tarjoaa vain sellaisten yhtiöiden osakkeita, jotka se on nähnyt omien analyysien perusteella lupaavimpina”, Terhi Vapola painottaa.

 

”Suurin osa asiakkaidemme sijoituksista – usein jopa yli 90 prosenttia – ei ole kasvuyhtiösijoitussalkussa vaan muissa sijoitusinstrumenteissa tai pankkitileillä. Tähän saumaan haluamme nyt tarjota riippumatonta sijoitusneuvontaa ja omaisuudenhoitoa. Kustannustehokkaan hinnoittelun ansiosta pystymme tarjoamaan erittäin kilpailukykyistä tuottoa ja silti laadukasta varainhoitopalvelua”, Terhi Vapola lupaa.

 

 

Asiakkaan etu edellä

 

Springvest Oy Varainhoito tarjoaa asiakkailleen Mifid2-direktiivissä tarkoitettua riippumatonta sijoitusneuvontaa sekä omaisuudenhoitoa. Riippumaton sijoitusneuvonta edellyttää muun muassa laajaa sijoitustuotteiden valikoimaa useiden eri valmistajien valikoimasta ja käytännössä estää omien tuotteiden tarjoamisen asiakkaille.

 

”Tavoitteenamme on tarjota asiakkaan kannalta parhaita sijoitusratkaisuja. Emme ota vastaan palkkioita muilta tahoilta kuin omilta asiakkailtamme. Tällä varmistamme, että toimintaamme ohjaa asiakkaan paras intressi eikä esimerkiksi sijoitustuotteiden valmistajilta saadut palkkiot”, Springvest Oy varainhoidon johtaja Petri Karhapää korostaa. Hän on toiminut aiemmin pörssiyritysten rahoitusriskien hallintaan liittyvissä tehtävissä, johtavien eläkeinstituutioiden sijoitustehtävissä sekä varakkaiden yksityishenkilöiden salkunhoitajana. 

 

 

Tulokset puhuvat puolestaan

 

Akateemiset tutkimukset ja käytännön kokemukset ovat osoittaneet, että sijoitusmenestykseen vaikuttaa eniten sijoitustoiminnan kulut, suunnitelmallisuus, sopiva riskitaso ja hajautus. Aktiivisen salkunhoidon tuloksellisuus ei riitä pääsääntöisesti kattamaan toiminnan korkeita kustannuksia. Springvest Varainhoito reagoi tähän tarjoamalla asiakkailleen markkinoiden mahdollisesti tehokkaimman rahoitusvälineiden välitys- ja säilytyspalvelun, asiakkaalle sopivan ja globaalisti hajautetun passiivisen sijoitussalkun sekä markkinoiden kulloinkin edullisimmat sijoitusvälineet asiakkaiden tavoitteiden saavuttamiseen.

 

Petri Karhapään mukaan jatkuvasti kasvava uutisvirta aiheuttaa haasteita sijoittajalle. Monet sijoitustoimialan liiketoimintamallit suorastaan ruokkivat lyhytnäköisyyttä, ahneutta ja pelkoakin - yleensä aiheettomasti.

 

“Haluamme luoda asiakkaillemme hälyvapaan toimintaympäristön, jossa asiakas pystyy keskittymään olennaiseen, tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sekä saavuttamaan näin paremmin sijoittamisen tavoitteensa.”

 

 

Globaalisti hajauttava nukkuu yönsä rauhallisemmin

 

Petri Karhapää korostaa, että sijoittajan kannattaa sisällyttää omaan suunnitelmaansa myös salkun heiluntaa rauhoittavia sijoituskohteita. Hajauttamalla osakesijoituksia globaalisti, salkun suurimmat yhtäkestoiset laskujaksot ovat lähes aina pienempiä. Edelleen salkun riskitasoa voi hallita paremmin sisällyttämällä omaan suunnitelmaan globaalisti hajautettuja korkosijoituksia. Korkosijoitusten arvo tulee korostetusti esille silloin, kun sijoitusmarkkinat hermoilevat.

 

Esimerkiksi lokakuun aikana monien korkosijoitusten arvo Yhdysvalloissa ja Aasiassa nousi selvästi, vaikka osakkeiden arvo laski. Globaaleilla korkomarkkinoilla on myös tuottomahdollisuuksia. Sopiva määrä korkosijoituksia vaihtelee sijoittajasta riippuen. Asiakkaan parhaan intressien mukaisesti toimivalle riippumattomalle sijoitusneuvojalle asiakkaalle sopivan salkun määrittäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Talouselämä: Listaamattomaan kasvuyhtiöön sijoittamisessa motivoi tuotto ja jännityskin – pelko estää vain harvaa Suomessa

 

Vajaa kolmannes niistä, jotka eivät ole sijoittaneet listaamattomiin kasvuyhtiöihin, ilmoittaa riittävän tiedon puutteen suurimmaksi esteeksi.

 

Kasvuyhtiöön sijoittamisessa sijoittajia motivoi korkean tuoton lisäksi vastuullisuus, jännitys ja suomalaisten yhtiöiden tukeminen.

 

Tämä selviää sijoituspalveluyhtiö Springvestin Sijoittajatutkimuksesta, johon vastasi reilut tuhat suomaalista sijoittajaa. Heistä valtaosa oli Osakesäästäjien Keskusliiton jäseniä. Aalto-yliopiston opiskelijat tekivät kyselyn keväällä 2018.

 

”Hyvin usealla sijoittajalla nousee esille halu tukea yrittäjyyttä ja yrittäjiä. Mahdollisesti oma yrittäjätausta vaikuttaa intoon auttaa seuraavaa sukupolvea eteenpäin. Ja monet haluavat olla mukana viemässä Suomea maailmankartalle”, Springvestin toimitusjohtaja Terhi Vapola kertoo tiedotteessa.

 

 

 

 

 

Taloussanomat: Näin sijoitat kuin Suomen rikkaimmat

Taloussanomat: Näin sijoitat kuin Suomen rikkaimmat

Rikkain kymmenes omistaa miltei puolet suomalaisten kaikesta omaisuudesta, kertoi Tilastokeskus tiistaina. Heidän tapansa sijoittaa poikkeaa tavallisesta mattimeikäläisestä.

Joku ehkä miettii, miten tuohon joukkoon voisi päästä. Vastaus ei ole asunnon ostaminen arvonnousun toivossa, kuten joskus oli tapana. Asuntojen arvot ovat jo pitkään polkeneet paikoillaan.

Rikkaiden kerhoon pääsee tätä nykyä sijoittamalla listaamattomaan yhtiöön. Varakkaimpien kotitalouksien omaisuudesta hieman alle puolet on rahoitusvarallisuutta ja siitä merkittävä osa on listaamattomien yhtiöiden nettovarallisuutta.

Listaamattomiin yhtiöihin sijoittaminen ei kuitenkaan ole erityisen halpaa. On oltava valmiiksi rahoissaan, jotta homma toimisi. Harva on, sillä suomalaisista kotitalouksista valtaosan varallisuus koostuu enimmäkseen kiinteästä omaisuudesta, kuten autoista ja omistusasunnoista.

Tällainen omaisuus ei nykypäivänä ole kovinkaan tuottavaa. Varakkaat kotitaloudet eroavat vähävaraisemmista juuri sillä, että heidän omaisuutensa on tuottavaa.

Lue lisää

Lähde: Taloussanomat 6.6.2018

Viisi myyttiä kasvuyhtiösijoittamisesta - totta vai tarua?

Viisi myyttiä kasvuyhtiösijoittamisesta - totta vai tarua?

 

Sijoittaminen kasvuyhtiöihin on yhä trendikkäämpää. Sijoittamiseen liittyy kuitenkin paljon uskomuksia ja myyttejä. Springvestin toimitusjohtaja Terhi Vapola ampuu alas joitakin uskomuksia, jotka ovat pelkkiä myyttejä. Joissakin myyteissä on mukana vähintään totuuden siemen.

 

Myytti 1. Kasvuyhtiöihin sijoittaminen on kuin lottoamista.

Totta ja tarua. On totta, että kasvuyhtiöihin sijoittaminen on riskipitoista, koska hinnan arviointi perustuu pääasiassa tulevaisuuden ennusteisiin ja odotuksiin. Erittäin suureen tuottopotentiaaliin liittyy myös suurempi riski.

Springvest toimii kuten pääomasijoittaja tai enkelisijoittaja, joka käy monia yhtiöitä läpi ja valitsee oman näkemyksensä ja analyysiensa perusteella lupaavimmat kasvuyhtiöt. Sijoittajat päättävät, haluavatko sijoittaa. Sijoittajat myöskin päättävät, miten moneen kasvuyhtiöön sijoituksensa hajauttavat. Sijoittaja voi valita jo valmiiksi seulotuista kasvuyhtiöiden osakeanneista itseään eniten kiinnostavat. Lottoaminen on siitä hyvin kaukana.

Mutta tietenkin on hyvä hajauttaa tehtyjä sijoituksia, ja suosituksemme on laittaa enintään 20 % omasta sijoitusvarallisuudestaan riskipitoisiin sijoituksiin.

 

Myytti 2. Huonot yhtiöt päätyvät joukkorahoitukseen

Myytti. Usein tilanne on juuri päinvastoin. Esimerkiksi Springvest saa ison määrän yhteydenottoja kasvuyhtiöiltä ja valitsee oman näkemyksensä mukaan vain kaikkein lupaavimmat kasvuyhtiöt rahoituskierroksille. Ammattitaitoisen valintaprosessin tarkoitus on nimenomaan karsia jyvät akanista. Koska Springvest on markkinoiden ainoana joukkorahoitustoimijana onnistunut kaikissa tekemissään rahoituskierroksissa, yhä paremmat ja paremmat yhtiöt hakeutuvat sen rahoituskierroksille. Positiivinen kierre ruokkii itseään.

Springvestin vahvassa intressissä on valita kasvuyhtiöitä, joiden menestymisen mahdollisuuksiin uskomme, sillä tulemme jokaisen kierroksen kautta myös itse kohdeyhtiön omistajaksi. Rahoituskierroksia järjestetään vain 6-8 vuodessa.

Iso osa kohdeyhtiöistä tavoittelee suurta kasvua ja kansainvälistymistä - pääoma investoidaan kasvuun. Siksi kohdeyhtiöt eivät usein rahoituskierroksen aikana vielä tee tulosta. Osa kohdeyhtiöistä pyrkii kaupallistamaan pitkäjänteistä tutkimus- ja kehitystyötä, eikä siksi alkuvaiheessa tee edes liikevaihtoa.

Kasvuyhtiöitä pidetään kuitenkin yhtenä parhaista sijoituskohteista, mikäli hakee korkeaa tuottoa. Suuri osa ammattimaisista pääoma- ja enkelisijoittajista uskoo, että tänä päivänä parhaat tuottomahdollisuudet ovat nimenomaan startup- ja kasvuyhtiöissä. 

 

Myytti 3. Kasvuyhtiöiden valuaatiot ovat ylihinnoiteltuja

Myytti. Usein pohditaan, onko kohdeyhtiöiden arvostus arvioitu liian korkeaksi. Tulevaisuuden kasvuun pohjaavalla tuottopotentiaalilla on keskeinen merkitys arvostustasoa arvioitaessa. Luonnollisesti tästä syystä sijoitus kasvuyhtiöön on korkean riskin sijoittamista.

Springvest järjestää rahoituskierroksia vasta sen jälkeen, kun yrityksen tuotekonsepti on jo todennettu ja kohdeyhtiön ydintiimi on valmis kaupallistamaan ja kansainvälistämään sen. Springvest ei siis tyypillisesti järjestä seed-rahoituskierroksia. Koska kohdeyhtiöt ovat jo pidemmällä kuin varhaisen vaiheen startupit, kohdeyhtiöiden valuaatio on jo korkeammalla kuin tyypillisillä enkelisijoituskierroksilla.

Usein Springvestin rahoituskierroksilla sijoittajat pääsevät merkitsemään osakkeita samaan hintaan kuin nykyiset omistajat tai pääomasijoittajat.

Valuaation oikeaa tasoa ei pysty lopullisesti arvioimaan ennen exitiä, joka yleensä on vasta useamman vuoden kuluttua. Kasvuyhtiöissä puhutaan usein kertoimista, eikä prosenteista. Eli saako sijoituksen takaisin esimerkiksi kaksin- tai viisinkertaisena. Pörssiyhtiöiden keskimääräisiin tuottoprosentteihin verrattuna nämä luvut ovat erittäin korkeita.

Toki tuotto ja riski kulkevat käsikädessä: kasvuyhtiöissä on merkittävä riski, että kohdeyritys ei menesty tai päätyy jopa konkurssiin, jolloin sijoituksen voi menettää osittain tai kokonaan.

 

Myytti 4. Joukkorahoitetuissa kasvuyhtiöissä ei voi vaikuttaa

Totta. Jos sijoittaa suhteellisesti pienen summan suhteessa yhtiön koko osakekannan arvoon, uusi sijoittaja saa vain pienen osan yhtiön äänivallasta. Usein kasvuyhtiön osakeannissa sijoittajan omistusosuus on sen verran pieni, ettei sijoittaja saa sillä käytännön vaikutusvaltaa yhtiössä. Tilanne on yksittäiselle sijoittajalle kuitenkin periaatteessa parempi kuin pörssiyhtiöissä: kasvuyhtiön koko osakekannan arvo on pienempi kuin pörssiyhtiöissä ja siten samalla rahalla saa suuremman osuuden kasvuyhtiöstä.

Joissain tapauksissa kasvuyhtiöt ovat halunneet rajata sijoittajien oikeuksia vaikuttaa kohdeyhtiön päätöksiin. Joskus kasvuyhtiöiden osakeanneissa tarjotaan äänivallattomia osakkeita. Tällä kohdeyhtiö pyrkii pitämään oman päätöksentekonsa nopeana ja joustavana.

Harvalla sijoittajalla kuitenkaan edes olisi riittävästi aikaa kaikkien portfolionsa kasvuyritysten asioihin perehtymiseen. Olemme huomanneet, että monet aktiiviset enkelisijoittajatkin hajauttavat kohdeyhtiöportfolionsa joukkorahoituksen avulla.

Sijoittaja on tällöin enemmän kiinnostunut taloudellisesta tuottomahdollisuudesta ja riskin hajauttamisesta kuin hallinnollisesta oikeudesta. Siksi käytännön vaikutusmahdollisuudella ei tyypillisesti pitäisi olla merkitystä sijoituspäätökseen.

 

Myytti 5. Vain sellaiseen kasvuyhtiöön, jonka toimialan tuntee, kannattaa sijoittaa.

Totta ja myytti. Usein suositellaan, että sijoita vain yhtiöihin, joiden liiketoiminnan ymmärrät. Enkelisijoittajat usein valitsevatkin startupeja tai kasvuyhtiöitä nimenomaan toimialalta, jonka he tuntevat. Sen sijaan joukkorahoituksessa sijoittaja voi periaatteessa valita mitä tahansa kohdeyhtiöitä useilta eri toimialoilta.

Valitessaan kasvuyhtiöitä rahoituskierroksilleen Springvest kiinnittää huomiota kasvuyhtiön johdon kokemukseen, taustoihin ja vahvuuksiin kohdeyhtiön liiketoiminnassa. Tärkeää on kasvuyhtiön liiketoiminnan ratkaisu toimialalla olevaan ongelmaan sekä kasvuyhtiön tarjoaman palvelun tai tuotteen asiakashyöty.  Valinnassa huomioidaan myös liiketoiminnan skaalautuvuus, kilpailijat sekä kasvuyhtiön arvostustaso. Erittäin tärkeää on selvittää mahdolliset liiketoiminnan tulot ja ns. EXIT-mahdollisuudet.

Sijoittaja pääsee hyötymään Springvestin osaamisesta ja voi halutessaan sijoittaa myös aloille, joista hänellä itsellään ei välttämättä ole kokemusta. Sijoittaja voi myös valita itseään kiinnostavia aloja tai vaikkapa vastuullisia yhtiöitä, jotka tekevät itselle tärkeitä asioita puhtaamman ympäristön, paremman terveyden tai huipputeknologian kehittämisen hyväksi.

Kuitenkin suosittelemme sijoittajia tutustumaan tarkkaan tarjottaviin kohdeyhtiöihin, koska päätös sijoituksen tekemisestä on aina sijoittajan oma ja kohdeyhtiöihin sisältyy merkittäviä riskejä. Springvestin jokaisella rahoituskierroksella laaditaan kattava sijoitusmuistio, jonka perusteella sijoittaja voi itse arvioida riskejä, yrityksen kilpailukykyä ja tuottomahdollisuuksia.

Moni kasvusijoittaja haluaa tukea suomalaista yrittäjyyttä, toimialalla ei ole niinkään väliä. Hyvässä sijoitussalkussa on kasvuyhtiöitä hajautettuina, mielellään eri toimialoilta.

 

 

Kasvuyhtiöihin sijoittamisesta tehdyn tutkimuksen mukaan (Aalto yliopisto, 5/2018) noin 57 % osakesäästäjistä on kiinnostunut kasvuyhtiöihin sijoittamisesta, vaikkei ole sitä vielä kokeillut. Nuoremmat sijoittajat ovat erityisen kiinnostuneita kasvuyhtiöistä.

Myytit kasvuyhtiöihin sijoittamisesta johtuvat siitä, että joukkorahoitusta ei vielä tunneta hyvin, eikä startupeista ja kasvuyhtiöistä kirjoiteta talouslehdissä yhtä paljon kuin pörssiyhtiöistä. Harvalla sijoitusneuvojalla myöskään on riittävästi tietoa kasvuyhtiöihin sijoittamisesta.

Jos ei ole aiemmin kokeillut sijoittamista kasvuyhtiöihin, kannattaa varata aika asiantuntijalle, jonka kanssa voi keskustella sijoittamisesta laajemminkin.

 

Terhi Vapola

Toimitusjohtaja, kauppatieteiden tohtori

Springvest Oy

 

 

Repo Median maaliskuisen joukkorahoitusraportin mukaan joukkorahoitus keräsi Suomessa vuonna 2017 noin 56 miljoonaa euroa. Springvestin osuus oli 36 prosenttia ja se on suurin joukkorahoitustoimija Suomessa. Yhteensä vuodesta 2012 alkaen Springvest on toteuttanut 40 rahoituskierrosta ja kerännyt rahaa noin 65 miljoonaa euroa.

 

terhi korituoli lähilähikuva.png
Listaamattomiin yrityksiin sijoittamisessa piilee suuri potentiaali

Listaamattomiin yrityksiin sijoittamisessa piilee suuri potentiaali

Arvopaperi 16.11.2017 ja Talouselämä 17.11.2017 liitteessä, sivu 14

Listaamattomiin yrityksiin sijoittamisessa piilee suuri potentiaali

Kansalaisrahoitus Oy on saattanut menestyksekkäästi yhteen sijoittajia ja lupaavimpia kasvuyrityksiä – nyt jo yli 50 miljoonalla eurolla.

Joukkorahoitus tekee sijoittamisesta yhä demokraattisempaa. Mukaan pääsee pienemmillä osuuksilla ja Kansalaisrahoitus hoitaa sijoittajan puolesta potentiaalisimpien projektien seulonnan. Kohdeyritykset saavat tehokkaan ponnahdusalustan ja pystyvät omalta osaltaan rakentamaan kasvua.

”Hyöty on molemminpuolinen; sijoittajat pääsevät helpommin mukaan mielenkiintoisiin hankkeisiin ja kohdeyritykset taas hyötyvät useista sijoittajista ja isoista rahoituskierroksista”, tähdentää toimitusjohtaja Terhi Vapola yrityksen ideologiaa.

Listaamattomiin yrityksiin sijoittaminen kannattaa Vapolan mukaan ottaa osaksi omaa sijoitusportfoliota, sillä tuottopotentiaali on suuri ja maassamme syntyy jatkuvasti uusia, lupaavia kasvuhankkeita. Koska kyseessä on korkean riskin sijoitusstrategia, useampaan projektiin sijoittamalla myös riskejä saadaan hajautettua.

Vapolan mukaan oikea hetki alkaa sijoittaa kasvuyrityksiin on nyt. Kyseessä on suoraviivainen ja tehokas sijoitusmuoto, joka mullistaa suomalaista sijoittamiskulttuuria ja voi tuoda talouskasvuun merkittävän piristysruiskeen. 

www.kansalaisrahoitus.fi

Kansalaisrahoitus-Terhi-3.jpg