Talouselämä: Listaamattomaan kasvuyhtiöön sijoittamisessa motivoi tuotto ja jännityskin – pelko estää vain harvaa Suomessa

 

Vajaa kolmannes niistä, jotka eivät ole sijoittaneet listaamattomiin kasvuyhtiöihin, ilmoittaa riittävän tiedon puutteen suurimmaksi esteeksi.

 

Kasvuyhtiöön sijoittamisessa sijoittajia motivoi korkean tuoton lisäksi vastuullisuus, jännitys ja suomalaisten yhtiöiden tukeminen.

 

Tämä selviää sijoituspalveluyhtiö Springvestin Sijoittajatutkimuksesta, johon vastasi reilut tuhat suomaalista sijoittajaa. Heistä valtaosa oli Osakesäästäjien Keskusliiton jäseniä. Aalto-yliopiston opiskelijat tekivät kyselyn keväällä 2018.

 

”Hyvin usealla sijoittajalla nousee esille halu tukea yrittäjyyttä ja yrittäjiä. Mahdollisesti oma yrittäjätausta vaikuttaa intoon auttaa seuraavaa sukupolvea eteenpäin. Ja monet haluavat olla mukana viemässä Suomea maailmankartalle”, Springvestin toimitusjohtaja Terhi Vapola kertoo tiedotteessa.