Taloussanomat: Näin sijoitat kuin Suomen rikkaimmat

Rikkain kymmenes omistaa miltei puolet suomalaisten kaikesta omaisuudesta, kertoi Tilastokeskus tiistaina. Heidän tapansa sijoittaa poikkeaa tavallisesta mattimeikäläisestä.

Joku ehkä miettii, miten tuohon joukkoon voisi päästä. Vastaus ei ole asunnon ostaminen arvonnousun toivossa, kuten joskus oli tapana. Asuntojen arvot ovat jo pitkään polkeneet paikoillaan.

Rikkaiden kerhoon pääsee tätä nykyä sijoittamalla listaamattomaan yhtiöön. Varakkaimpien kotitalouksien omaisuudesta hieman alle puolet on rahoitusvarallisuutta ja siitä merkittävä osa on listaamattomien yhtiöiden nettovarallisuutta.

Listaamattomiin yhtiöihin sijoittaminen ei kuitenkaan ole erityisen halpaa. On oltava valmiiksi rahoissaan, jotta homma toimisi. Harva on, sillä suomalaisista kotitalouksista valtaosan varallisuus koostuu enimmäkseen kiinteästä omaisuudesta, kuten autoista ja omistusasunnoista.

Tällainen omaisuus ei nykypäivänä ole kovinkaan tuottavaa. Varakkaat kotitaloudet eroavat vähävaraisemmista juuri sillä, että heidän omaisuutensa on tuottavaa.

Lue lisää

Lähde: Taloussanomat 6.6.2018