Suomen suurin osakeanti listaamattomalle kasvuyritykselle joukkorahoituksella

Springvest teki Suomen ennätyksen keräämällä lähes 5 miljoonaa euroa suomalaiselle NewIconille osakeannissa. Se on suurin joukkorahoituksella Suomessa koskaan kerätty rahoitus listaamattomalle kasvuyhtiölle.

Joukkorahoitus on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kasvuyhtiöille hankkia uutta pääomaa kasvua varten. Samalla se on mahdollistanut useammille ihmisille lupaavimpiin kasvuyhtiöihin sijoittamisen.

Iso-Britanniassa joukkorahoitus on Euroopan suurinta.* Vuonna 2017 osakepohjainen joukkorahoitus kasvoi 22 % saavuttaen 333 miljoonaa puntaa. Joukkorahoituksen kasvun uskotaan jatkuvan ainakin vuoteen 2023 saakka.

 

Iso-Britanniassa tehdyssä kyselyssä 20 % yrittäjistä näki joukkorahoituksen toteuttamiskelpoisempana rahoitusstrategiana kuin pankkilainan (19 %). Iso-Britanniassa tapahtuva kehitys voi hyvinkin ennakoida Suomen rahoitusalan murrosta tulevina vuosina.

Suomessa on lähes 90 miljardia euroa rahaa pankkitileillä, jonka arvo inflaation vuoksi laskee joka ikinen päivä. Ainakin osa tästä rahasta olisi hyvä saada tuottavampaan ”työhön”, kasvattamaan yrityksiä ja työllistämään suomalaisia.

Ossi Parviainen Newicon.jpg

 

– Olemme erittäin tyytyväisiä Springvestin tapaan hoitaa rahoituskierros luotettavasti, nopeasti ja tehokkaasti. Me pystyimme keskittymään liiketoimintaan ja yrityksen kasvattamiseen, kun Springvestin asiantunteva organisaatio hoiti rahoituskierroksen, kommentoi NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen.

Terhi vakavampi hyvä.jpg

NewIcon oli Springvest Oy:n rahoituskierroksella toistamiseen. Vuonna 2017 yhtiölle kerättiin 4.3 miljoonaa euroa joukkorahoituksella.

 

”NewIconin perjantaina päättyneellä rahoituskierroksella kerättiin maksimimäärä, eli 4.999 miljoonaa euroa. Se on Suomen ennätys. Arvostamme myös sitä, että yrityksen johto on luottanut meihin toistamiseen”, toteaa toimitusjohtaja Terhi Vapola Springvestistä.

* Lähteet: Cambridge Centre for Alternative Finance, 2018; Business Leader, 2019.

newicon, kasvuyhtiö