Kauppalehti: Joukkorahoitus kasvaa - ja hyvästä syystä

Kauppalehden Debattikirjoituksessa Kansalaisrahoituksen toimitusjohtaja Terhi Vapola kommentoi aiempaa lehtikirjoittelua. Suurin osa ammattimaisista pääoma-ja enkelisijoittajista uskoo, että tänä päivänä parhaat tuottomahdollisuudet ovat startup- ja kasvuyhtiöissä. 

Kasvuyhtiösijoittamisessa pitää ottaa huomioon myös riittävä aikaperspektiivi ja portfoliohajautus. Kun sijoittaa kasvuyhtiöön, sijoittajalta vaaditaan kärsivällisyyttä. Pääoma investoidaan kasvuun. Siksi kohdeyhtiöt eivät usein rahoituskierroksen aikana vielä tee liikevaihtoa.

Korostamme sijoitusmuistiossa ja sijoitusneuvonnassa, että sijoituksia kannattaa hajauttaa ja kasvuyhtiösijoittamiseen liittyy erittäin korkeita riskejä. Kaiken kaikkiaan kasvuyhtiöportfolioon sijoittamisessa on myös kiistämättä suuri tuottopotentiaali.

Lue lisää.