Kasvuyhtiösijoittamisen Akatemia

 

Kasvuyhtiöihin sijoittaminen kiinnostaa, mutta et tiedä, missä ja miten

 

Aalto yliopiston kanssa tehdyn tutkimuksen mukaan yli 57 % osakesäästäjistä on kiinnostunut sijoittamisesta listaamattomiin kasvuyhtiöihin, mutta tietää siitä liian vähän. Tästä löydät videoita ja tekstejä, jotka auttavat sinut alkuun.

Voit myös varata ajan Springvestin sijoitusneuvojalle, joka kertoo sinulle kaiken, mitä haluat tietää sijoittamisen riskeistä ja erinomaisista tuottomahdollisuuksista. Me Springvestissä haluamme maksimoida yritysten mahdollisuudet kasvaa nopeammin ja sijoittajien mahdollisuudet saada tuottoa. Suosituksemme on, että sijoittaja rakentaa listaamattomista itselleen salkun, jossa on osakkeita vähintään kymmenestä eri kohdeyrityksestä.

 

Miten maksimoit mahdollisuutesi listaamattomissa?

Springvestin toimitusjohtaja Päivi Malinen ja viestintäjohtaja Veera Hämäläinen puhuivat Suuri Osakesäästäjäpäivä -tapahtumassa, joka järjestettiin 23.5.2019.

https://osakeliitto.videosync.fi/suuri-osakesaastajapaiva-2019?seek=19702

 

Joukkorahoitustietoa sijoittajille

 

Kuuntele tästä Joukkorahoitustietoa sijoittajille -tietoiskut, jotka pyörivät Business FM -radiokanavalla huhtikuussa. Monenlaisiin kysymyksiin – uhka vai mahdollisuus, tuottoa vai riskiä, sijoittamisen motiivit, kenestä on kasvuyhtiösijoittajaksi ja mitä exit merkitsee – vastaamassa on Springvestistä Terhi Vapola.

 
 
 

Kenelle kasvuyhtiöihin sijoittaminen sopii?

Se ei sovi kaikille. Mutta valitsemme parhaat kohteet puolestasi: teemme pääomasijoittajan työn ja poimimme satojen listaamattomien yhtiöiden joukosta ne, joilla on mielestämme lupaavimmat menestymisen mahdollisuudet. Tiukan tarkastuksemme läpäisee vain muutama prosentti rahoitusta meiltä hakevista yhtiöistä.

Olemme keränneet kasvuyhtiöille rahoitusta kymmeniä miljoonia. Olemme alamme suurin toimija Suomessa ja siksi meille myös hakevat erityisen kiinnostavat kasvuyhtiöt. Kasvuyhtiö on riskisijoitus, sillä vain pieni osa yhtiöistä kasvaa kansainväliseksi menestystarinaksi. Meidän omasta uskostamme valitsemiimme yhtiöihin kertoo se, että tulemme jokaisen kierroksen kautta myös itse kohdeyhtiön omistajaksi.

Kasvuyhtiöihin sijoittaminen on myös pitkän tähtäimen sijoittamista. Osakkeita ei voi muuttaa rahaksi, ennen kuin yhtiö listautuu pörssiin tai syntyy yrityskauppa.

 
 

Milloin on hyvä hetki sijoittaa?


Moni sanoo, että paras hetki sijoittaa oli eilen. Sillä mitä pienempi yritys on, sitä suurempi tuoton mahdollisuus joskus tulevaisuudessa on. Toisaalta riski on myös startup-yrityksissä suurempi. Springvest valitsee kasvuyhtiöt rahoituskierroksille, kun ne ovat ohittaneet siemen-vaiheen ja ovat jo vähän suurempia - ammattikielellä puhutaan A-kierroksista. Ollaan myös lähempänä tavoitteena olevaa Exitiä. Eli yrityksen myyntiä suuremmalle tai listautumista pörssiin.Koska yritykset eivät ole pörssissä, kurssiheilahtelut eivät vielä vaikuta ostamisen ajankohtaan millään tavalla. Mutta sijoittaminen on mahdollista vain rahoituskierroksen aikana. Sijoitusmuistion perusteella sijoittaja tekee itse päätöksen, haluaako hän olla mukana yrityksen mahdollisessa menestystarinassa. Miten voi sijoittaa listaamattomiin kasvuyhtiöihin?


Kannattavien sijoituskohteiden löytämiseen ei ole olemassa yksinkertaista kaavaa. Kaikki yritykset ovat joskus olleet pieniä, mutta joukosta on osattava valita ne, joista kasvaa jotain suurta ja merkittävää. Springvest on erikoistunut kasvuyritysten analysointiin. Kiinnitämme huomiota yrityksen avainhenkilöihin, tulevaisuudensuunnitelmiin, alan kilpailuun ja yleiseen markkinatilanteeseen. Käymme läpi satoja yrityksiä, mutta järjestämme vain 6-8 rahoituskierrosta vuodessa mielestämme lupaavimmille kasvuyhtiöille.


Mikäli sijoittaminen kiinnostaa, mutta tiedon ja aiemman kokemuksen puute saa olon tuntumaan epävarmalta ja isoilla summilla pelaaminen pelottaa, Springvest tekee mukaan lähtemisestä helppoa. Kaikki sujuu vaivattomasti verkkojärjestelmässämme. Saat tarvittaessa apua myös sijoitusasiamiehiltämme.


Kun olet tehnyt sijoituksen, saat osakkeenomistajana säännöllisesti tiedotteita kohdeyrityksen tilanteesta. Tilannekatsaukset lähetetään sinulle sähköpostiin. Mikäli yritys myydään tai se listautuu pörssiin, tiedotamme siitä osakkeiden omistajille välittömästi.

 
 

Sijoita järkevästi - muista riski


Sijoittamiseen liittyy aina myös riski sijoittamansa pääoman menetyksestä, jos sijoituskohteena oleva yritys ei menestykään. Oikean kohteen löydettyään rahoilleen voi kuitenkin saada moninkertaisen tuoton. Silti koko omaisuutta ei kannata laittaa yhden kortin varaan, vaan mukaan on parasta lähteä omaan riskitasoon sopivalla summalla ja sijoituksensa hajauttamalla. Sijoittamalla useampaan kasvuyhtiöön riskiä voi pienentää huomattavasti.

Me Springvestissä haluamme maksimoida yritysten mahdollisuudet kasvaa nopeammin ja sijoittajien mahdollisuudet saada tuottoa. Suosituksemme on, että sijoittaja rakentaa listaamattomista itselleen salkun, jossa on osakkeita vähintään kymmenestä eri kohdeyrityksestä.

Springvestillä on Suomen suurimpana joukkorahoitustoimijana vahva kokemus kasvuyhtiöiden analysoinnista ja olemme keränneet lupaaville kasvuyhtiöille sijoittajilta jo yli 70 miljoonaa euroa. Autat yrityksiä kasvamaan, kansainvälistymään ja vastaamaan uusiin haasteisiin, jolloin saat olla osa lupaavien suomalaisyritysten menestystarinaa.


Katso videolta lisää riskien hallitsemisesta.

 
 

Tuotto - miten sitä saa?

 

Suurin syy sijoittaa kasvuyhtiöihin on tuotto.  Sijoittamisen aloittaminen saattaa joskus tuntua pelottavalta, mutta suuriin tuottoihin voi päästä käsiksi pienilläkin summilla. Kukaan ei pysty tietenkään takaamaan tuottoa, mutta viime vuosina kasvuyritysten joukkorahoitus on tarjonnut sijoittajille korkeamman tuottopotentiaalin sijoituskohteita perinteisten vaihtoehtojen rinnalle.


Kasvuyhtiöiden menestystarinat ovat saaneet ihmiset ymmärtämään, ettei sijoittaminen tarkoita järjettömien riskien ottamista. Sijoittajien lisäksi joukkorahoitus hyödyttää myös sijoituskohteina olevia yrityksiä – kun yhtiöt ja kiinnostuneet sijoittajat löytävät toisensa, kaikki voittavat. Yritys pääsee kasvamaan ja sen arvon noustessa sijoittajat tienaavat. Ei tarvita yhtä suurta rahoittajaa, vaan useampi pienellä summalla osallistuva sijoittaja, jotka uskovat yritykseen ja lähtevät tukemaan sen kasvua. Sijoittajat pääsevät samalla osaksi yrityksen tarinaa sekä edistämään uusien innovaatioiden kehitystä.


Katso videolta Terhi Vapolan selostus siitä, miten sijoittaja voi saada tuottoa sijoitukselleen listaamattomaan kasvuyhtiöön.

 
 

Voit tehdä sijoituksen itse sijoitusjärjestelmämme kautta: app.springvest.fi. Vaihtoehtoisesti voit jättää yhteysottopyynnön, jolloin sijoitusneuvojamme on sinuun yhteydessä. Samalla osallistut kahden hengen illallismenun arvontaan Ravintola Grönissä, Helsingissä. Lue säännöt tästä.

 
 

Katso lyhyet videot, saat tietoa sijoittamisesta kasvuyhtiöihin!