Yle: Tässä animoidaan Venäjän jalkapallon MM-kisojen virallista kisamaskottia – suomalainen kasvuyritys tähtää seuraavaksi Kiinaan

Viihdejärjestelmiä kehittävä kasvuyritys Uplause animoi parhaillaan toimistollaan Venäjän jalkapallon MM-kisojen virallista kisamaskottia.

Seuraavaksi yritys haluaa Kiinan markkinoille. Uplausen viihdejärjestelmää on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan.

Springvest (ent. Kansalaisrahoitus) järjesti Uplausen rahoituskierroksen vuonna 2014.

Lue lisää!

Näyttökuva 2018-05-17 kello 10.19.50.png

Talouselämä: Kiinalaisilta 4,5 miljoonan sijoitus Kuopioon - Lääkerobottien kehittäjä NewIcon sai jättitilauksen

 

Kiinaan perustettava yhteisyritys on sopinut ostavansa NewIconilta kymmeniä robotteja viiden vuoden aikana. Kauppa merkitsee 20 miljoonan euron liikevaihtoa.

Kuopiolainen terveysteknologiayhtiö NewIcon on löytänyt Kiinasta vahvan kumppanin, joka tulee myös yhtiön uudeksi vähemmistöomistajaksi. Kiinalainen Highlight Health Investment Limited sijoittaa NewIconin kasvuun 4,5 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Springvest Oy (entinen Kansalaisrahoitus) järjesti NewIconille rahoituskierroksen vuonna 2017.

Lue lisää!

Mobidiagin rahoituskierros täyttyi!

Mobidiagin rahoituskierros täyttyi!

Mobidiagin rahoituskierros täyttyi maksimimääräisenä (4 miljoonaa) jo reilussa kahdessa viikossa. 

Mobidiag tehostaa tuotteillaan terveydenhuollon laatua ja tehokkuutta, ja auttaa näin taistelussa antibiooteille vastustuskykyisiä ”superbakteereja” vastaan. Kiitokset sijoittaneille!

Zadaa laajentaa Saksaan, Ranskaan ja Englantiin

Zadaa laajentaa Saksaan, Ranskaan ja Englantiin

Muotimarkkinasovellus Zadaa sai 2,3 miljoonan euron sijoituksen laajentaakseen liiketoimintansa vuonna 2018 useaan Euroopan maahan. Zadaa-sovellus toimii tällä hetkellä Suomessa ja Tanskassa, mutta laajentaa toimintaansa Saksaan jo tässä kuussa. Lue lisää!

 

Kauppalehti: Joukkorahoitus vetää vahvasti

Kauppalehti: Joukkorahoitus vetää vahvasti

Kauppalehti on uutisoinut alaa analysoivan Repo Median tekemää joukkorahoitusraporttia. Suomessa on tehty 2012-2017 kaikkiaan 169 onnistunutta osakepohjaista joukkorahoitushanketta. 

Vuonna 2017 joukkorahoitusanneilla kerättiin riskipääomaa kaikkiaan 56 miljoonaa euroa.  Kansalaisrahoitus keräsi siitä 36 % ja oli Suomen suurin.

Lue Kauppalehden juttu.

Kahden kohdeyhtiön suomalaisinnovaatioille yhteensä lähes 4 miljoonan euron EU-rahoitus

Euroopan komission Horisontti 2020 -tutkimuspuiteohjelmaan kuuluvassa Euroopan innovaationeuvoston pilottihankkeessa on myönnetty viidelle suomalaisyritykselle rahoitusta läpimurtoinnovaatioiden kehittämiseen.

Kansalaisrahoituksen rahoituskierroksella olleista kohdeyhtiöistä saivat EU-rahoituksen:

Uudenlaista melanooman ja muiden syöpätyyppien hoitomenetelmää kehittävä helsinkiläinen Tilt Biotherapeutics Oy: 1,77 miljoonaa euroa.

Tamperelainen Piceasoft Ltd, jonka palvelu helpottaa henkilö- ja yrityskohtaisen datan siirtämistä eri laitteiden, käyttöjärjestelmien ja palvelualustojen välillä: 1,98 milj.

Lue lisää.

Ukkoverkot ja Fira Group yhteistyöhön pilotointiprojektiin

Fira Group on allekirjoittanut 13.2.2018 yhteistyösopimuksen dataoperaattori Ukkoverkkojen kanssa yksityisten LTE-mobiiliverkkojen pilotoinnista. Yksityinen verkko takaa toimivuuden haasteellisimmissakin paikoissa, taaten turvallisen yhteyden.

Ukkoverkot toteuttaa asiakkaalle rakennusvaiheen aikaiset tietoliikenneyhteydet yksityisen LTE-verkon avulla toimitila-, asunto- ja saneerauskohteisiin. Ratkaisu toteutetaan Ukkoverkkojen 2.6 GHz taajuusaluetta hyödyntäen. Ensimmäinen Firan työmaa, jossa ratkaisua pilotoidaan sijoittuu pääkaupunkiseudulle.

Lue lisää 

https://ukkoverkot.fi/2018/03/08/ukkoverkot-ja-fira-group-yhteistyohon-pilotointiprojektiin/

Finbiosoft - uusi rahoituskierros käynnistyi!

Finbiosoft - uusi rahoituskierros käynnistyi!

 

Suomalainen Finbiosoft tähtää kliinisten diagnostiikkatestien validointien globaaliksi markkinajohtajaksi.

Finbiosoft lanseerasi vuonna 2015 markkinoiden ensimmäisen pilvipalvelupohjaisen ohjelmistoratkaisun, jonka avulla diagnostiikkatestien valmistajat saavat tuotteensa nopeammin markkinoille, ja vastaavasti laboratoriot saavat otettua kustannustehokkaasti käyttöönsä alan parhaat diagnostiikkamenetelmät. Yhtiön näkemyksen mukaan Validation Manager -palvelu on markkinoiden ylivoimaisesti kehittynein ratkaisu. Se kykenee todistetusti merkittävällä tavalla tehostamaan asiakkaidensa kilpailukykyä (jopa 95 %:n aikaetu).

Innovaatio on ainutlaatuinen, sillä Finbiosoft on markkinoiden ainoa toimija, joka on kyennyt kehittämään ja kaupallistamaan pilvipalvelupohjaisen tuotteen, joka soveltuu diagnostiikkatestien suorituskyvyn osoittamiseen diagnostiikan alueesta ja teknologiasta riippumatta, ja jota voidaan myydä niin testivalmistajille kuin laboratorioille.

Yhtiö on viime vuosina panostanut voimakkaasti Validation Managerin kokonaisvaltaiseen laajentamiseen ja viimeistelyyn. Vuoden 2015 lanseerauksen jälkeen tuote on laajentunut molekyylidiagnostiikan lisäksi palvelemaan koko muutakin diagnostiikkakenttää. Validation Manager on erinomaisesti skaalautuva pilvipalvelu, jonka merkittävimmät tuotekehitykseen liittyvät ponnistelut ja riskit on ohitettu, ja se on saavuttanut riittävän teknisen maturiteetin laajamittaiseen kansainväliseen kaupallistamiseen.

Validation Managerin kiinnostavuutta on lisännyt merkittävästi vuonna 2017 voimaan astunut uusi, Euroopan laajuinen diagnostiikka-alan yrityksiä ja kliinisiä laboratorioita velvoittava lainsäädäntö (IVDR). Se velvoittaa kaikkia diagnostiikkavalmistajia rekisteröimään uudelleen kaikki jo markkinoilla olevat (vanhat) diagnostiikkatestinsä ja vaatii useimmissa tapauksissa entistä merkittävästi laajempien validointien tekemistä. Asiantuntijoiden mukaan tästä on arvioitu syntyvän jopa 5 miljardin euron kustannukset seuraavan viiden vuoden aikana. Validation Manager on täsmäratkaisu tämän työn automatisointiin ja kulujen vähentämiseen. Uusi pakottava lainsäädäntö kasvattaa merkittävästi Finbiosoftin liiketoimintamahdollisuuksia.

https://app.kansalaisrahoitus.fi/rounds/22  

 

 

Suomalainen Medixine kuittasi 200 000 euroa intialaisen Mahindra Groupin innovaatiokisassa

 

Suomalainen pilvipohjaisia ohjelmistoja terveydenhuollon alalle tarjoava Medixine on voittanut 200 000 euron rahoituksen Helsingissä järjestetyssä innovaatiokilpailussa.

Vuonna 2000 perustettu Medixine on ollut toteuttamassa terveydenhuollon sähköisiä ratkaisuja yli 300 000 potilaalle. Yhtiö tekee yhteistyötä muun muassa Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS:n kanssa.

Intialaisen monialayhtiö Mahindra Groupin Avatar Hunt -kilpailun voittaja saa rahoituksen lisäksi neuvontaa Mahindran johdolta.

Finaalissa mukana oli seitsemän shortlistattua startupia muun muassa koulutuksen, terveydenhuollon, analytiikan, rahoituksen ja esineiden internetin aloilta. Kaikkiaan mukana oli 70 kisaajaa. Lue lisää.

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/suomalainen-medixine-kuittasi-200-000-euroa-intialaisen-mahindra-groupin-innovaatiokisassa/nHA7dQY5

 

 

 

 

Ductorille merkittävä sopimus USA:n itärannikolla (projektin arvo toteutuessaan arviolta 17 miljoonaa dollaria)

Ductor allekirjoitti 18.12.2017 yhteistyö- ja kehittämissopimuksen Pohjois-Carolinan Catawbaan suunnitellun biokaasulaitoksen rakentamisesta Catawba Biogas LLC:n kanssa.

 

Rakennettava biokaasulaitos tulee käyttämään syötteenään 100 % kananlantaa, josta Ductor-prosessin avulla tuotetaan biometaania sekä luomulannoitetta. Prosessoitavan kananlannan kokonaismäärä on 40.000 tonnia vuodessa.

 

Projekti on erittäin kannattava (ROI n. 18 %) johtuen prosessin lopputuotteiden korkeasta hintatasosta. Näitä lopputuotteita ovat luomulannoitteet ja biometaani.

 

Ductor vastaa laitoksen suunnitteluun ja lupaprosessiin liittyvistä kustannuksista, joiden odotetaan olevan n. 100-150.000 euroa seuraavan 4-6 kuukauden aikana. Samaan aikaan on tarkoitus viedä loppuun neuvottelut laitoksen myymisestä pitkäaikaiselle omistajalle ns. build-operate-transfer -periaatteella. Ductor vastaa laitoksen rakentamisesta ja käyttöönottovaiheesta, jonka jälkeen pitkäaikainen omistaja ostaa laitoksen itselleen. Tähän mennessä kaksi uusiutuvaan energiaan sijoittavaa, USA:n markkinalla toimivaa rahastoa ovat olleet kiinnostuneita projektista.

 

Toteutuessaan täysimääräisenä projektin kokonaisarvo Ductorille on n. 17 miljoonaa euroa laitetoimituksena ja n. 0,4 miljoonaa euroa vuosittaisena biologiamaksuna.

 

Ductor ja ES Engineering ovat edistäneet projektia lokakuusta 2016 lähtien (mm. syötesopimusten sekä energian ja lannoitteiden myyntiin liittyvien sopimusten neuvottelun suhteen).

 

Tämä laitos on ensimmäinen USAssa toteutettava biokaasulaitos, joka käyttää vain kananlantaa ja lietelantoja.

 

Projektin estimoitu rakentaminen alkaa Q3/2018 ja käyttöönoton arvioidaan tapahtuvan Q2/2019.


 

Ductor.png

Suomen nopein kasvaja - tamperelainen Piceasoft otti kärkipaikan Deloitten kasvuyritysvertailussa

Tamperelaisen Piceasoftin neljän vuoden kasvu on ollut yli 3800 prosenttia, jolla se rysäytti suoraan Deloitte Technology Fast 50 -kasvuyritysvertailun kärkeen. Piceasoft oli vertailussa omaa luokkaansa: eroa toiseksi nopeimmin kasvaneeseen yritykseen (Framery) kertyi lähes 1000 prosenttia.

  •  
Piceasoft_logo_slogan.png

Lisätiedot:

 

Scale up Suomi -podcastin haastattelussa Deloitten toimialajohtaja ja Managing Partner Jukka-Petteri Suortti valottaa Deloitte Technology Fast 50 -kasvuyritysvertailun taustoja. Suortti myös käy läpi havaintojaan tämän vuoden vertailusta, joka järjestettiin Suomessa jo 13. kerran. Toinen haastatelluista, Piceasoftin toimitusjohtaja Jyri Roselius kertoo lisää yhtiön kasvunäkymistä (erityisesti mobiililaitteiden uusiokäytöstä) ja miten Deloitten tunnustus on heillä otettu vastaan.

 

[HUOM. Haastattelu julkaistu ennen joulua.]

 

Deloitten lehdistötiedote: Technology Fast 50 - Piceasoft on vuoden 2017 teknologiayritysten kirkkain kasvuraketti

 

Yritysfaktat:

  • Piceasoft on perustettu vuonna 2012.

  • Kotipaikka Tampere.

  • Yrittäjillä on Nokia-tausta.

  • Ainutlaatuinen ohjelmistotuoteperhe kattaa koko mobiililaitteen elinkaaren uuden laitteen käyttöönotosta sen uusiokäyttöön asti.

  • Piceasoftilla on asiakkaita jo yli 60 maassa ja yli 90 % sen liikevaihdosta tulee kansainvälisiltä markkinoilta.

  •