NewIcon yhteisyritys General Icon matkalla Kiinan markkinajohtajaksi sairaalaroboteissa

NewIcon yhteisyritys General Icon matkalla Kiinan markkinajohtajaksi sairaalaroboteissa

29.8.2018

NewIconin yhteistyö kiinalaisen Shanghai General Healthy Information Technology Co. Ltd.:n (SGHT) kanssa on käynnistynyt vauhdikkaasti. Yhtiöiden keväällä 2018 perustama yhteisyritys General Icon on toimittanut lääkerobotteja Shandongin provinsissa, itäisessä Kiinassa toimiviin kahteen sairaalaan. Myös täysautomaattiselle lääkevarastoautomaatille on ollut kysyntää – ensimmäinen asennettiin Pekingin sairaalaan kesäkuussa.

Suomalaisen ja kiinalaisen terveysteknologiayhtiön yhteisyritys on sitoutunut hankkimaan NewIconilta yhteensä satoja lääkehuollon automaatiolaitteita vuosien 2018–2022 välisenä aikana. Potentiaalisia asiakkaita ovat 1300 automaatioon soveltuvaa sairaalaa Kiinassa ja Hong Kongissa.

Lue lisää Newiconin nettisivuilta

Näyttökuva 2018-10-01 kello 10.15.33.png

TOSIBOX® Lock 500 on nyt saatavilla!

 

Springvestin järjestämällä rahoituskierroksella olleelle Tosiboxille kuuluu hyvää.

 

The wait is over: TOSIBOX® Lock 500 has arrived. The sought-after next-generation connectivity device you have been waiting for is now available!

 

Made for demanding industrial environments, the Lock 500 also brings new opportunities for security and office networking sectors. TOSIBOX® Lock 500 main features include massive VPN throughput, reliability and industrial form factor.

 

“The motivation for creating this new product has come from our customers and their needs. The importance and amount of data is constantly growing in application areas such as machine builders collecting high data volumes, CCTV in security and infrastructure, and ICT applications and office remote work. Dual-SIM slots for operator redundancy allows for even more reliable connectivity,” says Tero Lepistö, Tosibox CEO.

 

Lue lisää

Kauppalehti: Mikroverkkojen toimittaja Ukkoverkoille 13,5 miljoonan rahoitusjärjestely − vuokraa taajuutta Elisalta

Suomalainen johtava mikroverkkojen toimittaja Ukkoverkot on toteuttanut 13,5 miljoonan euron rahoitusjärjestelyn useiden rahoittajien kanssa, mikä mahdollistaa yhtiön voimakkaan kasvun Suomessa.

Ukkoverkot on ainoa Suomessa, joka tarjoaa paikallisverkkoja 4G-teknologialla ja tulevaisuudessa 5G-teknologialla.

Springvest (ent. Kansalaisrahoitus) järjesti Ukkoverkkojen rahoituskierroksen vuonna 2017.

Lue lisää!

Elokuussa Springvest järjestää rahoituskierroksen Bioretec Oy:lle

Elokuussa Springvest järjestää rahoituskierroksen Bioretec Oy:lle

 

 

Bioretec Oy on suomalainen, alallaan uniikkien ja innovatiivisten biohajoavien luu- ja pehmytkudosvammojen korjauksessa käytettävien ortopedisten implanttien kehittäjä, valmistaja ja kaupallistaja. Yhtiön tuotteet tuovat merkittäviä etuja sekä potilaalle että terveydenhuoltojärjestelmälle, koska biohajovia implantteja ei tarvitse poistaa ihmisen kudoksista, kun ne ovat hoitaneet oman tehtävänsä, eli kiinnittäneet vaurioituneet kudokset toisiinsa niiden paranemisen aikana.

 

”Olemme hyvin iloisia ja ylpeitä, kun saamme järjestää Bioretecin osakeannin. Yhtiö on kasvuvaiheessa, kaupallinen strategia on uudelleenfokusoitu ja Yhtiö panostaa voimakkaasti uusien, markkinoilla ainutlaatuisten tuotteiden myyntiin ja markkinointiin. Rahoituskierros alkaa elokuun alkupuolella”, kertoo Springvestin toimitusjohtaja Terhi Vapola.

 

Luu- ja pehmytkudosvammojen hoidossa on perinteisesti jo 1900-luvun alkupuolelta asti käytetty pääasiassa metallisia implantteja, jotka eivät hajoa luonnollisesti ihmiskehossa luu- tai pehmytkudosvamman parannuttua. Metalliset implantit voidaan poistaa toisella leikkausoperaatiolla. Tästä aiheutuu potilaalle uusia riskitekijöitä sisältävä hoitotilanne, joita ovat mm. tulehdusriski ja nukutukseen liittyvät terveydelliset riskit. Lisäksi implantin poisto-operaatioon liittyy merkittäviä kustannuksia terveydenhuollolle.

 

Bioretecin toimintaa suunnataan erityisesti lapsille suunnattuihin tuotteisiin, koska lapsipotilailla on erittäin tärkeää varmistaa kasvavien luiden ja kudosten luonnollinen toiminta. Lapsipotilailta on pakko poistaa kaikki biohajoamattomat luu- ja kudosvaurioiden hoitoon käytetyt implantit, koska lasten luut ja kudokset kasvavat edelleen ja niiden kasvu ei tapahtuisi luonnollisesti, mikäli kudoksissa olisi kasvua häiritseviä vierasmateriaaleja.

 

Yhtiöllä on solminut tuotteidensa myyntiä koskevia jakelusopimuksia yli 40 maassa ja uusista jakelusopimuksista neuvotellaan jatkuvasti. Yhtiön tuotteilla on viimeisen kymmenen vuoden aikana tehty maailmanlaajuisesti jo yli 150.000 kirurgista operaatiota ja laaja joukko lääkäreitä ja sairaaloita tunnistaa tuotteiden korkean laadun. Yhtiön liikevaihto on kasvanut vuosittain keskiarvoltaan noin 17 %.

 

Bioretecin tuotteiden markkinoilla todistettu laatu ja uudet ainutlaatuiset tuotteet erityisesti lapsipotilaiden hoidossa luovat mielenkiintoisen kohteen kansainvälisille alan toimijoille, jotka pääasiassa kasvattavat omia tuoteportfolioitaan yritysostojen kautta. Yhtiö on lähellä saavuttaa kassavirrassaan positiivisen vaiheen, mikä kasvattaa merkittävästi Yhtiön arvoa sekä mahdollisena yritysostokohteena että mahdollisessa pörssilistautumisessa.   

 

Bioreteciin on mahdollista sijoittaa Springvestin kautta elokuussa 2018.

 

 

Surgeons in the operation room (ID 74854).jpg
        

 

 

 

Kauppalehti Optio: Zadaa-sovellus helpottaa second hand -shoppailua

 

Kauppalehti Optio kirjoittaa, että Zadaa haluaa yhdistää kaikki maailman vaatekaapit, jotta muodilla voi tehdä helposti kauppaa.

 

Yritysidea lähti valokuvasta. Siinä näkyi epätoivo, miten vaikea on ostaa tai myydä käytettyjä vaatteita. Zadaa-sovellus yhdistää samankokoiset ja -tyyliset ihmiset keskenään, ja vaatteiden ohella kaupan on asusteita, meikkejä, pienelektroniikkaa ja älypuhelimia. Rakensimme Matkahuollon, DAO:n, DHL Expressin, DHL:n ja Deutsche Postin kanssa palvelun, jossa kaikki näiden yhtiöiden logistiikkapisteet keskustelevat keskenään ja joihin kuluttaja voi lähettää tai vastaanottaa anonyymisti ennalta maksettuja pakettilähetyksiä. Rahoitusta olemme keränneet liki 3,5 miljoonaa euroa, ja meillä on yli 200000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

 

Lue koko juttu.

Näyttökuva 2018-06-13 kello 10.52.19.png

Nyt on mahdollisuus sijoittaa Convioniin!

 

Polttokennoteknologiassa Convion on maailman johtavia suurten SOFC-järjestelmien kehittäjiä. Sähkön tuotantoon tarkoitettujen polttokennojen markkinan ennustetaan kasvavan vuosittain yli 30 prosenttia.

 

Meneillään oleva energiamarkkinan murros kasvattaa hajautetun ja uusiutuvan energiatuotannon osuutta kokonaismarkkinasta. Globaalien kasvihuonepäästöjen ja paikallisten saasteiden haitat tukevat energiatehokkaiden ja päästöttömien tuotantomuotojen kasvua. Perinteinen uusiutuva tuotanto, kuten aurinko- ja tuulivoima, aiheuttaa energiantuotannossa ongelmia tuotannon suuren vaihtelun vuoksi.

 

Miksi sijoittaa:

  1. - Polttokennoteknologiassa Convion on maailman johtavia suurten SOFC-järjestelmien kehittäjiä.
  • - Convionin kehittämät polttokennotuotteet tukevat uusiutuvan energiatuotannon kasvua tuomalla sähköverkkoon teholähteen, joka voidaan sijoittaa lähelle käyttökohdetta.
  • - Myös biokaasua hyödyntävä Convionin polttokenno tuottaa uusiutuvaa energiaa, jota voidaan säätää ja joka on aina käytössä säästä tai vuodenajasta riippumatta.
  • - Uniikit kilpailuedut ovat yksinkertainen prosessiarkkitehtuuri ja rajapinnat sekä polttoainejoustavuus ja helppo skaalattavuus.
  • - Convionilla on poikkeuksellisen vahva patenttisalkku, joka sisältää 150 patenttia ja 35 kansainvälistä patenttiperhettä.
  • Sähkön tuotantoon tarkoitettujen polttokennojen markkinan ennustetaan kasvavan vuosittain 31,4 % (CAGR); (Navigant Research).
  • - VNT Managementin hallinnoima rahasto Power Fund III Ky on sijoittanut Yhtiöön kokonaisuudessaan jo   6.194.169 euroa. 
  • - Power Fund III Ky on sitoutunut merkitsemään vähintään 500.000 ja enintään 1.000.000 Antiosaketta Osakeannissa.

 

Polttokenno tuottaa uusiutuvaa energiaa

Convion Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu teknologiayhtiö. Convionin kehittämät polttokennotuotteet tukevat uusiutuvan energiatuotannon kasvua tuomalla sähköverkkoon teholähteen, joka voidaan sijoittaa lähelle käyttökohdetta. Myös biokaasua hyödyntävä Convionin polttokenno tuottaa uusiutuvaa energiaa, jota voidaan säätää ja joka on aina käytössä säästä tai vuodenajasta riippumatta.

 

Convion kehittää ja kaupallistaa energiatehokkaita ja vähäpäästöisiä tuotteita hajautetun sähkön- ja lämmöntuotannon sovelluksiin. Tuotteet perustuvat kiinteäoksidipolttokennoteknologiaan (SOFC). Convionin historia ulottuu vuoteen 2002, jolloin Wärtsilässä aloitettiin SOFC-teknologian T&K toiminta. Vuonna 2013 Wärtsilän SOFC toiminnot, siihen liittyvä IPR ja osa henkilöstöstä siirrettiin Convion Oy:lle.

 

Yhteistyö globaalien yritysten kanssa tarjoaa Convionille suuria asiakkuuksia, myynti- ja huoltoverkoston sekä mahdollisen ostajan Yhtiön mahdollisessa Exit-tilanteessa.

 

Convion kaupallistaa modulaarisia pienoisvoimaloita, jotka perustuvat SOFC-teknologiaan. Uniikit kilpailuedut ovat yksinkertainen prosessiarkkitehtuuri ja rajapinnat sekä polttoainejoustavuus ja helppo skaalattavuus.

 

Aurinkoenergian jalanjäljissä?

Globaali polttokennomarkkina oli vuonna 2017 n. 669 MW. Historiallinen markkinakehitys on seurannut vuodesta 2011 aurinkoenergiamarkkinan kehitystä 15 vuoden aikaerolla. Sähkön tuotantoon tarkoitettujen polttokennojen markkinan ennustetaan kasvavan vuosittain 31,4 % (CAGR); (Navigant Research).

 

Verrattaessa polttokennomarkkinan ja aurinkoenergian kehitystä toisiinsa huomataan, että niiden historiallinen kehitys on lähellä toisiaan 15 vuoden aikaerolla. Polttokennomarkkina vuonna 2016 oli siis lähes saman kokoinen kuin aurinkoenergian markkina oli vuonna 2001.  

 

Convion hakee rahoitusta tarvittavien asiakasreferenssien toteuttamiseksi, henkilöstöresurssien kasvattamiseksi sekä pitkäaikaisten asiakassuhteiden luomiseksi.

Yhtiö on startup-vaiheessa ole­va kasvuyritys, johon sijoitta­miseen liittyy huomattavia ris­kejä, joi­den toteutuessa sijoittaja voi menet­tää sijoituksensa koko­naan tai osittain. Sijoittamisen riskejä on käsitelty tarkemmin Sijoitusmuistiossa.

 

 

Yle: Tässä animoidaan Venäjän jalkapallon MM-kisojen virallista kisamaskottia – suomalainen kasvuyritys tähtää seuraavaksi Kiinaan

Viihdejärjestelmiä kehittävä kasvuyritys Uplause animoi parhaillaan toimistollaan Venäjän jalkapallon MM-kisojen virallista kisamaskottia.

Seuraavaksi yritys haluaa Kiinan markkinoille. Uplausen viihdejärjestelmää on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan.

Springvest (ent. Kansalaisrahoitus) järjesti Uplausen rahoituskierroksen vuonna 2014.

Lue lisää!

Näyttökuva 2018-05-17 kello 10.19.50.png

Talouselämä: Kiinalaisilta 4,5 miljoonan sijoitus Kuopioon - Lääkerobottien kehittäjä NewIcon sai jättitilauksen

 

Kiinaan perustettava yhteisyritys on sopinut ostavansa NewIconilta kymmeniä robotteja viiden vuoden aikana. Kauppa merkitsee 20 miljoonan euron liikevaihtoa.

Kuopiolainen terveysteknologiayhtiö NewIcon on löytänyt Kiinasta vahvan kumppanin, joka tulee myös yhtiön uudeksi vähemmistöomistajaksi. Kiinalainen Highlight Health Investment Limited sijoittaa NewIconin kasvuun 4,5 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Springvest Oy (entinen Kansalaisrahoitus) järjesti NewIconille rahoituskierroksen vuonna 2017.

Lue lisää!

Mobidiagin rahoituskierros täyttyi!

Mobidiagin rahoituskierros täyttyi!

Mobidiagin rahoituskierros täyttyi maksimimääräisenä (4 miljoonaa) jo reilussa kahdessa viikossa. 

Mobidiag tehostaa tuotteillaan terveydenhuollon laatua ja tehokkuutta, ja auttaa näin taistelussa antibiooteille vastustuskykyisiä ”superbakteereja” vastaan. Kiitokset sijoittaneille!

Zadaa laajentaa Saksaan, Ranskaan ja Englantiin

Zadaa laajentaa Saksaan, Ranskaan ja Englantiin

Muotimarkkinasovellus Zadaa sai 2,3 miljoonan euron sijoituksen laajentaakseen liiketoimintansa vuonna 2018 useaan Euroopan maahan. Zadaa-sovellus toimii tällä hetkellä Suomessa ja Tanskassa, mutta laajentaa toimintaansa Saksaan jo tässä kuussa. Lue lisää!

 

Kauppalehti: Joukkorahoitus vetää vahvasti

Kauppalehti: Joukkorahoitus vetää vahvasti

Kauppalehti on uutisoinut alaa analysoivan Repo Median tekemää joukkorahoitusraporttia. Suomessa on tehty 2012-2017 kaikkiaan 169 onnistunutta osakepohjaista joukkorahoitushanketta. 

Vuonna 2017 joukkorahoitusanneilla kerättiin riskipääomaa kaikkiaan 56 miljoonaa euroa.  Kansalaisrahoitus keräsi siitä 36 % ja oli Suomen suurin.

Lue Kauppalehden juttu.

Kahden kohdeyhtiön suomalaisinnovaatioille yhteensä lähes 4 miljoonan euron EU-rahoitus

Euroopan komission Horisontti 2020 -tutkimuspuiteohjelmaan kuuluvassa Euroopan innovaationeuvoston pilottihankkeessa on myönnetty viidelle suomalaisyritykselle rahoitusta läpimurtoinnovaatioiden kehittämiseen.

Kansalaisrahoituksen rahoituskierroksella olleista kohdeyhtiöistä saivat EU-rahoituksen:

Uudenlaista melanooman ja muiden syöpätyyppien hoitomenetelmää kehittävä helsinkiläinen Tilt Biotherapeutics Oy: 1,77 miljoonaa euroa.

Tamperelainen Piceasoft Ltd, jonka palvelu helpottaa henkilö- ja yrityskohtaisen datan siirtämistä eri laitteiden, käyttöjärjestelmien ja palvelualustojen välillä: 1,98 milj.

Lue lisää.

Ukkoverkot ja Fira Group yhteistyöhön pilotointiprojektiin

Fira Group on allekirjoittanut 13.2.2018 yhteistyösopimuksen dataoperaattori Ukkoverkkojen kanssa yksityisten LTE-mobiiliverkkojen pilotoinnista. Yksityinen verkko takaa toimivuuden haasteellisimmissakin paikoissa, taaten turvallisen yhteyden.

Ukkoverkot toteuttaa asiakkaalle rakennusvaiheen aikaiset tietoliikenneyhteydet yksityisen LTE-verkon avulla toimitila-, asunto- ja saneerauskohteisiin. Ratkaisu toteutetaan Ukkoverkkojen 2.6 GHz taajuusaluetta hyödyntäen. Ensimmäinen Firan työmaa, jossa ratkaisua pilotoidaan sijoittuu pääkaupunkiseudulle.

Lue lisää 

https://ukkoverkot.fi/2018/03/08/ukkoverkot-ja-fira-group-yhteistyohon-pilotointiprojektiin/

Finbiosoft - uusi rahoituskierros käynnistyi!

Finbiosoft - uusi rahoituskierros käynnistyi!

 

Suomalainen Finbiosoft tähtää kliinisten diagnostiikkatestien validointien globaaliksi markkinajohtajaksi.

Finbiosoft lanseerasi vuonna 2015 markkinoiden ensimmäisen pilvipalvelupohjaisen ohjelmistoratkaisun, jonka avulla diagnostiikkatestien valmistajat saavat tuotteensa nopeammin markkinoille, ja vastaavasti laboratoriot saavat otettua kustannustehokkaasti käyttöönsä alan parhaat diagnostiikkamenetelmät. Yhtiön näkemyksen mukaan Validation Manager -palvelu on markkinoiden ylivoimaisesti kehittynein ratkaisu. Se kykenee todistetusti merkittävällä tavalla tehostamaan asiakkaidensa kilpailukykyä (jopa 95 %:n aikaetu).

Innovaatio on ainutlaatuinen, sillä Finbiosoft on markkinoiden ainoa toimija, joka on kyennyt kehittämään ja kaupallistamaan pilvipalvelupohjaisen tuotteen, joka soveltuu diagnostiikkatestien suorituskyvyn osoittamiseen diagnostiikan alueesta ja teknologiasta riippumatta, ja jota voidaan myydä niin testivalmistajille kuin laboratorioille.

Yhtiö on viime vuosina panostanut voimakkaasti Validation Managerin kokonaisvaltaiseen laajentamiseen ja viimeistelyyn. Vuoden 2015 lanseerauksen jälkeen tuote on laajentunut molekyylidiagnostiikan lisäksi palvelemaan koko muutakin diagnostiikkakenttää. Validation Manager on erinomaisesti skaalautuva pilvipalvelu, jonka merkittävimmät tuotekehitykseen liittyvät ponnistelut ja riskit on ohitettu, ja se on saavuttanut riittävän teknisen maturiteetin laajamittaiseen kansainväliseen kaupallistamiseen.

Validation Managerin kiinnostavuutta on lisännyt merkittävästi vuonna 2017 voimaan astunut uusi, Euroopan laajuinen diagnostiikka-alan yrityksiä ja kliinisiä laboratorioita velvoittava lainsäädäntö (IVDR). Se velvoittaa kaikkia diagnostiikkavalmistajia rekisteröimään uudelleen kaikki jo markkinoilla olevat (vanhat) diagnostiikkatestinsä ja vaatii useimmissa tapauksissa entistä merkittävästi laajempien validointien tekemistä. Asiantuntijoiden mukaan tästä on arvioitu syntyvän jopa 5 miljardin euron kustannukset seuraavan viiden vuoden aikana. Validation Manager on täsmäratkaisu tämän työn automatisointiin ja kulujen vähentämiseen. Uusi pakottava lainsäädäntö kasvattaa merkittävästi Finbiosoftin liiketoimintamahdollisuuksia.

https://app.kansalaisrahoitus.fi/rounds/22