Etteplan, Nokia ja Ukkoverkot tarjoavat yhdessä yksityisiin langattomiin LTE-verkkoihin perustuvia ratkaisuja teollisille asiakkaille

Etteplan, Nokia ja Ukkoverkot tarjoavat yhdessä yksityisiin langattomiin LTE-verkkoihin perustuvia ratkaisuja teollisille asiakkaille

Etteplan, Nokia ja Ukkoverkot aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on tuottaa teollisille asiakkaille yksityisiä LTE-/4G- tai NR 5G -radioverkkoja hyödyntäviä ratkaisuja. Yritykset tuovat yhteistyöhön oman dedikoidun osaamisensa, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan luotettavia kokonaisratkaisuja. Tyypillisiä käyttökohteita ovat satamat, tehdasalueet tai kaivokset.

kaavio_Etteplan_270519_v2_FI.jpg
 
Talouselämä: Diagnostiikkayhtiö Mobidiag sai 25 miljoonan euron kasvulainan Euroopan investointipankilta

Talouselämä: Diagnostiikkayhtiö Mobidiag sai 25 miljoonan euron kasvulainan Euroopan investointipankilta

Mobidiag oli Springvestin rahoituskierroksilla vuosina 2015, 2017 ja 2018. Yhtiö aikoo edistää rahoituksen avulla infektiotautien in vitro -diagnostiikkaratkaisujen kehitystä ja kaupallistamista.

mobidiagkuva.jpeg

Lehdistötiedote: Bioretec Oy on saanut päätökseen BRI.Tech GmgH:n yritysoston

Uusi biohajoava metalli-implanttiteknologia Bioretecin tuoteperheeseen!

Tampere, Suomi, 16. huhtikuuta 2019

Bioretec Oy, suomalainen lääketieteellisten laitteiden yritys, joka keskittyy kehittämään, valmistamaan ja markkinoimaan kirurgisia biohajoavia ja bioaktiivisia implantteja, joita käytetään ortopediassa, lastenortopediassa ja urheilulääketieteessä, on saanut päätökseen yritysoston ja hankkinut omistukseensa Itävallassa, Grazissa sijaitsevan BRI.Tech GmbH:n kaikki osakkeet.

BRi.Tech on menestyksellisesti kehittänyt ja patentoinut uuden biohajoavan ja bioyhteensopivan metallikoostumuksen. Tästä uudesta materiaalista valmistettuja tuotteita testataan parhaillaan ensimmäisissä kliinisissä ihmiskokeissa. Tuotekehityksen ja prekliinisisten tutkimusten aikana on tällä uudella biohajoavalla metallikoostumuksella osoitettu olevan erinomaisia materiaaliominaisuuksia verrattuna ensimmäisen sukupolven biohajoaviin metallikoostumuksiin.

“Toivotan lämpimästi BRI.Techin kokeneen tiimin tervetulleeksi Bioretec-konserniin. Tämä on jälleen yksi tärkeä askel valitsemassamme strategiassa tulla maailman ainoaksi yritykseksi, jolla on sekä osaaminen, kokemus että valmius, kehittää ja kaupallistaa innovatiivisimpia biohajoavia materiaaleja, joita maailmassa on saatavilla. Meillä on pitkä kokemus patentoitujen, itselujittuvaan biopolymeeriteknologiaan perustuvien tuotteidemme valmistuksesta ja kaupallistamisesta, minkä lisäksi meillä on käynnissä tuotekehitysprojekteja kuitulujitettujen biopolymeerikomposiittien lisäämiseksi tuotevalikoimaamme ja nyt tämän yritysoston kautta lisäämme vielä uudenlaisen materiaalivaihtoehdon, biohajoavan metallin, tuoteperheeseemme.” sanoo Tomi Numminen, Bioretec Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

“Bioretec tunnistetaan yhdeksi edelläkävijöistä biohajoavien ortopedisten implanttien alalla. Tämä yrityskauppa Bioretecin kanssa on meille loistava tilaisuus jatkaa ponnistelujamme tuodessamme markkinoille uudet biohajoavat metallituotteet. Bioretec on toiminut alallaan pitkään ja osoittanut, että yhtiöllä on kyky kehittää, rekisteröidä ja kaupallistaa innovatiivisia ortopedisia tuotteita. Olen vakuuttunut, että liittymällä Bioretec-konserniin, voimme yhdessä nopeuttaa ja varmistaa ensimmäiset tuotelanseerauksemme ja yhteistyössä ryhmiemme kanssa saavuttaa asettamamme kunnianhimoiset tavoitteet.” kommentoi professori, lääketieteen tohtori Annelie Weinberg, BRI.Tech GmbH:n perustajaja ja pääosakkeenomistaja.

Lisätietoja antaa

Tomi Numminen, hallituksen puheenjohtaja, Bioretec Oy

puh. +358 40 581 2132

Bioretec Oy on ollut Springvestin rahoituskierroksella vuonna 2018.

Surgeons in the operation room (ID 74854).jpg

Arvopaperi: Terveysteknologian kasvuyhtiö haali suurimman koskaan Suomessa kerätyn joukkorahoitussumman

Terveysteknologiayhtiö NewIcon hankki 29. maaliskuuta päättyneellä rahoituskierroksella 4,999 miljoonaa euroa.

Kertynyt summa on suurin Suomessa joukkorahoituksella koskaan kerätty rahoitus listaamattomalle kasvuyhtiölle. Sijoitusinnokkuuden taustalla on mahdollisesti osittain lääkehuollon automaation markkinoiden ennustettu kasvu.

Edellinen, vuonna 2017 osakeanti poiki yhtiölle 4,4 miljoonaa euroa. Joukkorahoituslain mahdollistama osakeannin maksimimäärä on 4,999 miljoonaa euroa.

NewIconin osakeannin järjesti sijoituspalveluyritys Springvest, joka järjesti myös NewIconin aiemman rahoituskierroksen vuonna 2017.

Edellinen osakeanti toi NewIconille lähes 300 uutta osakkeenomistajaa ja myös uusi ennätyssumma muodostuu lukuisista pienemmistä sijoituksista.

Springvestin mukaan joukkorahoitus on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kasvuyhtiöille hankkia uutta pääomaa kasvua varten. Samalla se on mahdollistanut kasvuyhtiöihin sijoittamisen.

NewIconin tavoitteena on saavuttaa markkinajohtajan asema kaikissa Pohjoismaissa sekä kasvaa nopeasti Lähi-idässä ja vuonna 2018 perustetun General Icon -yhteistyöyrityksen myötä Kiinassa. NewIcon tähtää yli 60 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2024.

Tästä artikkeliin.

Helsingin Sanomat: Vaaran veljekset kehittävät uutta antibioottia

Lääkekeksinnöt tehdään nykyään paljolti pienissä virtuaaliyrityksissä. Isot lääkeyhtiöt ostavat lopulta lupaavimmat, mutta antibiootit eivät niitä erityisesti houkuttele.

Vaaran veljekset Martti ja Timo tekivät vuonna 2015 kaupat. He myivät yhdysvaltalaiselle Spero Therapeutics -yhtiölle oikeudet molekyyliin, joka auttaa antibioottia tunkeutumaan bakteeriin ja parantaa lääkkeen tehoa.

Lue koko artikkeli

Claned ja Wakeone tekemään Suomesta XR/VR-koulutuksen kärkimaata

Claned ja Wakeone tekemään Suomesta XR/VR-koulutuksen kärkimaata

Claned oli Springvestin rahoituskierroksella 2013 ja 2015. Hienoja uutisia koulutusviennin saralle: (tiedote Valve.fi 6.2.2019)

Immersiivisen internetin palveluyhtiö Wakeone ja verkko-oppimispalveluja tuottava Claned ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen vauhdittaakseen uuden sukupolven koulutusmenetelmien käyttöönottoa Suomessa ja maailmalla. Yhtiöt yhdistävät osaamisensa kokemuksellisen oppimisen kehittämiseksi.

Lisättyä- ja virtuaalitodellisuutta yhdistävä XR (Extended Reality) -teknologiaa hyödyntävä koulutusmenetelmä soveltuu erityisesti monimutkaisten ja abstraktien asioiden, kuten kyberturvallisuus, koulutukseen. Myös erityistä tarkkuutta vaativien taitojen, kuten lääkäritoimenpiteiden, harjoittelu tehostuu. Tutkimukset osoittavat, että ihminen oppii kuulemisen ja näkemisen sekä näihin liitetyn intuitiivisen kokemuksen ja tuntemisen kautta jopa 26 prosenttia tavanomaisia menetelmiä tehokkaammin. Uudessa menetelmässä hyödynnetään myös keinoälyn tuomia mahdollisuuksia, kun data ja analytiikka valjastetaan personoidun oppimisen varmistamiseksi ja koulutussisältöjen ja -menetelmien edelleen kehittämiseksi.

Claned ja Wakeone tarjoavat XR-koulutuskonseptin suunnittelua ja toteutusta sisältäen myös pedagogisen palvelumuotoilun, jolle on tänä päivänä maailmalla kova kysyntä

Suomen koulutusvienti on keskittynyt Lähi-itään, Kiinaan, Kaukoitään ja Latinalaiseen Amerikkaan. Jatkossa todennäköisesti Venäjän ja Afrikan markkinat kasvavat. Globaali koulutusmarkkina on yli 3 300 miljardin euron kokoinen ja se kasvaa vuosittain seitsemän prosenttia. Koulutusteknologia on sen nopeimmin, yli 20 prosenttia vuodessa kasvava alue ja sen koon arvioidaan olevan jo yli 100 miljardin suuruinen.

”Suomen koulutusvienti oli vuonna 2018 noin 350 miljoonaa euroa, mutta kasvupotentiaali on merkittävä. Seuraavan kymmenen vuoden aikana Suomen tulisi tavoitella koulutusviennin volyymin kasvua miljardiin euroon. Tarvitsemme Wakeonen ja Clanedin kaltaisia, yhteistyöhön uskovia yrityksiä vauhdittamaan kehitystyötä ja tukemaan kansainvälistymistä. Suomen vientimahdollisuuksia tukee myös maamme erinomainen maine koulutuksen kärkimaana”, sanoo Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Internetin seuraava kehitysvaihe, immersiivinen internet, viestii kuvan ja äänen lisäksi myös tunteiden ja elekielen avulla.avulla. ”Kun näkemisen ja kuulemisen lisäksi voimme aistia ja kokea tunteet ja elekielen, teemme käyttökokemuksesta aidomman ja vaikuttavamman sekä oppimistilanteesta tehokkaamman ja mahdollistamme myös konkreettisesti oppimistulosten mitattavuuden”, sanoo Wakeonen toimitusjohtaja Tommi Palvimo.

Claned on kehittänyt helpon, käyttäjäystävällisen ja opiskelijakeskeisen oppimisympäristön verkkoon, jossa yhdistyvät yhteisöllisyys, analytiikka ja keinoäly. ”Uskomme, että aidosti inspiroiva oppimisympäristö tukee oppimista. Haluamme yhdistää uudessa koulutusmenetelmässä verkkopalvelumuotoilun ja suomalaisen pedagogisen palvelumuotoilun parhaat puolet”, sanoo Clanedin toimitusjohtaja Mervi Palander.

Goodwillerin innovaation avulla ajokunto selviää syljestä - rahoituskierros käynnissä

Springvestin järjestämällä vuoden ensimmäisellä rahoituskierroksella on mahdollisuus sijoittaa kasvuyhtiö Goodwiller Oy:n osakkeisiin.

”Olemme erittäin iloisia, että juuri liikenneturvallisuutta parantava ja vastuullisuutta lisäävä yritys on saatu rahoituskierroksellamme”, sanoo toimitusjohtaja Terhi Vapola Springvestistä.

Osakeannissa kerättävä rahasumma käytetään sekä kuluttajamyynnin että tuotebrändin tunnettuuden kasvattamiseen Suomessa ja lähimarkkinoilla.  

”Tavalliselle kuluttajalle ei ole ollut helppoa ja luotettavaa tapaa tarkistaa oma ajokuntonsa ja laadukkaat alkometrit maksavat useita satoja euroja. Goodwiller tarjoaa kuluttajille aivan uuden tavan varmistaa oman ajokuntonsa alkoholin nauttimisen jälkeen. Tuotekonsepti ja perustoiminnallisuus on suojattu kansainvälisillä patenteilla”, kertoo toimitusjohtaja Petri Särkelä.

ajaja promilless.jpg

Promilless-promilletesti mittaa veren alkoholipitoisuuden syljestä ja kertoo käyttäjälle selkeästi ja yksiselitteisesti, mikäli hänen verensä alkoholipitoisuus ylittää testiin määritellyn raja-arvon. Tuote on kehitetty yhteistyössä VTT:n kanssa. Kertakäyttöinen Promilless-pikatesti on tällä hetkellä markkinoilla oleviin puhallettaviin alkometreihin verrattuna hyvin helppokäyttöinen ja merkittävästi edullisempi vaihtoehto. Älypaperin painotyö tehdään yrityksen omissa tiloissa Oulussa.

  

Suuri markkinapotentiaali

Petri Särkelän mukaan Goodwillerin kehittämää ratkaisua tukee kaksi trendiä.

”Kuluttajat ovat nykyään hyvin kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään.  Toinen liiketoimintaa edistävä trendi on vastuullisen alkoholinkäytön vahvistuminen”. 

Goodwillerin tekemien markkinatutkimusten mukaan jopa 2/3 aikuisista suomalaista on ollut tilanteessa, jossa he itse tai joku heidän lähipiiristään on ollut epätietoinen omasta ajokunnostaan. Saman tutkimuksen mukaan 20 % suomalaisista kuluttajista arvioi käyttävänsä uutta tuotetta vähintään kerran vuodessa. Petri Särkelä arvioi, että tuotteen potentiaalisia käyttäjiä on pelkästään Suomessa jopa 700 000. 

”Pohjoismaissa suhteellinen markkinapotentiaali on vähintään samaa luokkaa kuin Suomessa, sillä yhteiskunnallinen ilmapiiri, kulttuuri ja alkoholipolitiikka ovat vastaavia kuin Suomessa.”

Useat kansainväliset markkinatutkimuslaitokset arvioivat säännöllisesti alkoholi- ja huumetestien kansainvälisten markkinoiden kehittymistä. Näiden markkinoiden koko on tällä hetkellä noin 5 Mrd€ ja tulevina vuosina kokonaismarkkinan odotetaan kasvavan jopa 7 % vuosittain. Tässä vaiheessa Yhtiö on määritellyt kokonaismarkkinasta omaksi kohderyhmäkseen erityisesti kuluttaja- ja yrityssegmentin, jonka kooksi se arvioi noin 1,3 Mrd€ (30 % kokonaismarkkinasta).  

Rahoituskierroksella kerättävillä varoilla, 1-1,5  miljoonalla eurolla, yhtiö suunnittelee panostavansa merkittävästi sekä kuluttajamarkkinointiin että erityisesti yritysmyynnin kehittämiseen.

Koska sijoittamisen aloittaminen saattaa joskus tuntua pelottavalta, Springvest antaa nyt mahdollisuuden uusille sijoittajille lähteä pienemmällä summalla, jo 1000 eurolla, kokeilemaan sijoittamista.

”Suuriin tuottoihin voi päästä käsiksi pienilläkin summilla. Kukaan ei pysty tietenkään takaamaan tuottoa, mutta viime vuosina kasvuyritysten joukkorahoitus on tarjonnut sijoittajille korkeamman tuottopotentiaalin sijoituskohteita perinteisten vaihtoehtojen rinnalle”, Terhi Vapola toteaa.

Vivago on henkilökohtaisen terveysteknologian edelläkävijä

Vivago®️ on vuonna 1994 perustettu henkilökohtaisen terveysteknologian edelläkävijä. Vivago kehittää älykkäitä ratkaisuja, joiden avulla seurataan ja analysoidaan käyttäjän terveydentilaa ja hyvinvointia. Vivago-ratkaisu digitalisoi terveydenhuoltoa mahdollistaen yksilöllisen hoidon, paremman hoidon laadun, henkilöstöresurssien reaaliaikaisen suunnittelun ja kohdentamisen sekä mittavat kustannussäästöt. Vivago-ratkaisut keräävät hyvinvointitietoa älykellon avulla.

 

Ratkaisut hyödyttävät koko hoitoketjua – sairauksien diagnosointia, kuntoutusta, stressin, masennuksen ja kroonisten sairauksien hoidon seurantaa, kotihoitoa ja avustettua asumista ja sairaalahoitoa.

 

Vivago-ratkaisujen yksilöllisesti adaptoituvat automaattiset hälytykset ja ilmoitukset parantavat käyttäjän turvallisuutta, minkä lisäksi ne antavat monenlaista tietoa terveydentilasta päivittäisen hoidon tueksi ja lääkehoidon tehon seurantaan.

 

Markkina ja megatrendit

 

Markkinan kasvupotentiaali on merkittävä ja kasvu nopeaa. YK:n ja EU-maiden tilastokeskusten ennusteiden mukaan lääkinnällisten monitorointilaitteiden markkinakoko vuonna 2015 on 1,68 miljardia euroa, ja sen ennustetaan kasvavan kahteen miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä.

 

Vivago tähtää terveydentilan monitorointiratkaisujen edelläkävijäksi ja tunnetuksi toimijaksi globaalilla markkinalla. Yhtiö erottuu muista hyvinvoinnin mittausratkaisuista tuottamalla tarkkaa ja luotettavaa tietoa hoidon ammattilaisille tukemaan ennakoivaa hoitoa ja hoitoprosesseja sekä turvaamalla käyttäjän hyvinvointia.

Markkinaa ohjaava megatrendi on väestön nopea ikääntyminen: länsimaissa jopa 30 % asukkaista on yli 65-vuotiaita. Kun ikäihmisten määrä kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia, monisairauspotilaiden ja kroonisten sairauksien yleisyys kasvaa väestötasolla. Julkisen terveydenhuollon rahoitusvaje ja resurssipula pahenevat.

Digitalisaatio muuttaa markkinaa nopeasti lähivuosina. Lisäksi työurien globalisaatio ja kaupungistuminen lisäävät etäisyyksiä ikäihmisten, omaisten ja hoito-organisaatioiden välillä lisäten tarvetta etämonitorointiin ja palveluihin.

 

Exit-skenaariot ja tulevaisuuden näkymät

Vivagon johto ja pääosakkaat valmistelevat aktiivisesti irtautumista. Listautuminen voisi tapahtua vuonna 2020 esimerkiksi First North -listalle. Vaihtoehto listautumiselle on yritysjärjestely hyvinvointialan toimijan tai pääomasijoittajan kanssa.

 

Yhtiö toimii useassa Euroopan maassa ja tätä verkostoa vahvistetaan uusilla kumppaneilla, joilla on hyvät asiakasverkostot yksityisiin klinikoihin, sairaaloihin ja vakuutusyhtiöiden terveydenhuoltoon.

 

Vivagon kasvustrategia nojautuu yhteistyöhön nykyisten avainasiakkaiden kanssa, Vivago MOVETM -palvelun tarjoamiseen kansainvälisille markkinoille, skaalautuvan digitaalisen palvelurakenteen kehittämiseen sekä uusien kliinisten ominaisuuksien kehittämiseen.

 

Yhtiön liikevaihdon arvioidaan kasvavan vuonna 2018 noin 15-30 % vuoden 2017 liikevaihtoon verrattuna. Yhtiö tavoittelee selvästi voimakkaampaa kasvua lähivuosina. Toistuvaislaskutuksen osuuden nostaminen sekä uuden Vivago MOVETM -ratkaisun tuoma muutos hinnoitteluun mahdollistaa huomattavasti nykyistä paremman katerakenteen. Yhtiön käyttökatteen arvioidaan olevan positiivinen jo vuonna 2018 ja Yhtiö tavoittelee yli 30 % käyttökateprosenttia vuonna 2021.

Lue lisää

 

 

 

 

kellokuva.png
Kauppalehti: It´s Pure tavoittelee osakeannilla miljoonia

Kauppalehti: It´s Pure tavoittelee osakeannilla miljoonia

Kauppalehti kirjoittaa 31.10.2018 It´s Pure -ketjusta, sen historiasta ja rahoitusannista.

“Nyt konsepti alkaa olla sellainen, että uskallamme laajentaa”, sanoo Its Pure Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikinheimo.

Osa artikkelista.

Osa artikkelista.

NewIcon yhteisyritys General Icon matkalla Kiinan markkinajohtajaksi sairaalaroboteissa

NewIcon yhteisyritys General Icon matkalla Kiinan markkinajohtajaksi sairaalaroboteissa

29.8.2018

NewIconin yhteistyö kiinalaisen Shanghai General Healthy Information Technology Co. Ltd.:n (SGHT) kanssa on käynnistynyt vauhdikkaasti. Yhtiöiden keväällä 2018 perustama yhteisyritys General Icon on toimittanut lääkerobotteja Shandongin provinsissa, itäisessä Kiinassa toimiviin kahteen sairaalaan. Myös täysautomaattiselle lääkevarastoautomaatille on ollut kysyntää – ensimmäinen asennettiin Pekingin sairaalaan kesäkuussa.

Suomalaisen ja kiinalaisen terveysteknologiayhtiön yhteisyritys on sitoutunut hankkimaan NewIconilta yhteensä satoja lääkehuollon automaatiolaitteita vuosien 2018–2022 välisenä aikana. Potentiaalisia asiakkaita ovat 1300 automaatioon soveltuvaa sairaalaa Kiinassa ja Hong Kongissa.

Lue lisää Newiconin nettisivuilta

Näyttökuva 2018-10-01 kello 10.15.33.png

TOSIBOX® Lock 500 on nyt saatavilla!

 

Springvestin järjestämällä rahoituskierroksella olleelle Tosiboxille kuuluu hyvää.

 

The wait is over: TOSIBOX® Lock 500 has arrived. The sought-after next-generation connectivity device you have been waiting for is now available!

 

Made for demanding industrial environments, the Lock 500 also brings new opportunities for security and office networking sectors. TOSIBOX® Lock 500 main features include massive VPN throughput, reliability and industrial form factor.

 

“The motivation for creating this new product has come from our customers and their needs. The importance and amount of data is constantly growing in application areas such as machine builders collecting high data volumes, CCTV in security and infrastructure, and ICT applications and office remote work. Dual-SIM slots for operator redundancy allows for even more reliable connectivity,” says Tero Lepistö, Tosibox CEO.

 

Lue lisää

Kauppalehti: Mikroverkkojen toimittaja Ukkoverkoille 13,5 miljoonan rahoitusjärjestely − vuokraa taajuutta Elisalta

Suomalainen johtava mikroverkkojen toimittaja Ukkoverkot on toteuttanut 13,5 miljoonan euron rahoitusjärjestelyn useiden rahoittajien kanssa, mikä mahdollistaa yhtiön voimakkaan kasvun Suomessa.

Ukkoverkot on ainoa Suomessa, joka tarjoaa paikallisverkkoja 4G-teknologialla ja tulevaisuudessa 5G-teknologialla.

Springvest (ent. Kansalaisrahoitus) järjesti Ukkoverkkojen rahoituskierroksen vuonna 2017.

Lue lisää!

Elokuussa Springvest järjestää rahoituskierroksen Bioretec Oy:lle

Elokuussa Springvest järjestää rahoituskierroksen Bioretec Oy:lle

 

 

Bioretec Oy on suomalainen, alallaan uniikkien ja innovatiivisten biohajoavien luu- ja pehmytkudosvammojen korjauksessa käytettävien ortopedisten implanttien kehittäjä, valmistaja ja kaupallistaja. Yhtiön tuotteet tuovat merkittäviä etuja sekä potilaalle että terveydenhuoltojärjestelmälle, koska biohajovia implantteja ei tarvitse poistaa ihmisen kudoksista, kun ne ovat hoitaneet oman tehtävänsä, eli kiinnittäneet vaurioituneet kudokset toisiinsa niiden paranemisen aikana.

 

”Olemme hyvin iloisia ja ylpeitä, kun saamme järjestää Bioretecin osakeannin. Yhtiö on kasvuvaiheessa, kaupallinen strategia on uudelleenfokusoitu ja Yhtiö panostaa voimakkaasti uusien, markkinoilla ainutlaatuisten tuotteiden myyntiin ja markkinointiin. Rahoituskierros alkaa elokuun alkupuolella”, kertoo Springvestin toimitusjohtaja Terhi Vapola.

 

Luu- ja pehmytkudosvammojen hoidossa on perinteisesti jo 1900-luvun alkupuolelta asti käytetty pääasiassa metallisia implantteja, jotka eivät hajoa luonnollisesti ihmiskehossa luu- tai pehmytkudosvamman parannuttua. Metalliset implantit voidaan poistaa toisella leikkausoperaatiolla. Tästä aiheutuu potilaalle uusia riskitekijöitä sisältävä hoitotilanne, joita ovat mm. tulehdusriski ja nukutukseen liittyvät terveydelliset riskit. Lisäksi implantin poisto-operaatioon liittyy merkittäviä kustannuksia terveydenhuollolle.

 

Bioretecin toimintaa suunnataan erityisesti lapsille suunnattuihin tuotteisiin, koska lapsipotilailla on erittäin tärkeää varmistaa kasvavien luiden ja kudosten luonnollinen toiminta. Lapsipotilailta on pakko poistaa kaikki biohajoamattomat luu- ja kudosvaurioiden hoitoon käytetyt implantit, koska lasten luut ja kudokset kasvavat edelleen ja niiden kasvu ei tapahtuisi luonnollisesti, mikäli kudoksissa olisi kasvua häiritseviä vierasmateriaaleja.

 

Yhtiöllä on solminut tuotteidensa myyntiä koskevia jakelusopimuksia yli 40 maassa ja uusista jakelusopimuksista neuvotellaan jatkuvasti. Yhtiön tuotteilla on viimeisen kymmenen vuoden aikana tehty maailmanlaajuisesti jo yli 150.000 kirurgista operaatiota ja laaja joukko lääkäreitä ja sairaaloita tunnistaa tuotteiden korkean laadun. Yhtiön liikevaihto on kasvanut vuosittain keskiarvoltaan noin 17 %.

 

Bioretecin tuotteiden markkinoilla todistettu laatu ja uudet ainutlaatuiset tuotteet erityisesti lapsipotilaiden hoidossa luovat mielenkiintoisen kohteen kansainvälisille alan toimijoille, jotka pääasiassa kasvattavat omia tuoteportfolioitaan yritysostojen kautta. Yhtiö on lähellä saavuttaa kassavirrassaan positiivisen vaiheen, mikä kasvattaa merkittävästi Yhtiön arvoa sekä mahdollisena yritysostokohteena että mahdollisessa pörssilistautumisessa.   

 

Bioreteciin on mahdollista sijoittaa Springvestin kautta elokuussa 2018.

 

 

Surgeons in the operation room (ID 74854).jpg
       

 

 

 

Kauppalehti Optio: Zadaa-sovellus helpottaa second hand -shoppailua

 

Kauppalehti Optio kirjoittaa, että Zadaa haluaa yhdistää kaikki maailman vaatekaapit, jotta muodilla voi tehdä helposti kauppaa.

 

Yritysidea lähti valokuvasta. Siinä näkyi epätoivo, miten vaikea on ostaa tai myydä käytettyjä vaatteita. Zadaa-sovellus yhdistää samankokoiset ja -tyyliset ihmiset keskenään, ja vaatteiden ohella kaupan on asusteita, meikkejä, pienelektroniikkaa ja älypuhelimia. Rakensimme Matkahuollon, DAO:n, DHL Expressin, DHL:n ja Deutsche Postin kanssa palvelun, jossa kaikki näiden yhtiöiden logistiikkapisteet keskustelevat keskenään ja joihin kuluttaja voi lähettää tai vastaanottaa anonyymisti ennalta maksettuja pakettilähetyksiä. Rahoitusta olemme keränneet liki 3,5 miljoonaa euroa, ja meillä on yli 200000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

 

Lue koko juttu.

Näyttökuva 2018-06-13 kello 10.52.19.png

Nyt on mahdollisuus sijoittaa Convioniin!

 

Polttokennoteknologiassa Convion on maailman johtavia suurten SOFC-järjestelmien kehittäjiä. Sähkön tuotantoon tarkoitettujen polttokennojen markkinan ennustetaan kasvavan vuosittain yli 30 prosenttia.

 

Meneillään oleva energiamarkkinan murros kasvattaa hajautetun ja uusiutuvan energiatuotannon osuutta kokonaismarkkinasta. Globaalien kasvihuonepäästöjen ja paikallisten saasteiden haitat tukevat energiatehokkaiden ja päästöttömien tuotantomuotojen kasvua. Perinteinen uusiutuva tuotanto, kuten aurinko- ja tuulivoima, aiheuttaa energiantuotannossa ongelmia tuotannon suuren vaihtelun vuoksi.

 

Miksi sijoittaa:

  1. - Polttokennoteknologiassa Convion on maailman johtavia suurten SOFC-järjestelmien kehittäjiä.
  • - Convionin kehittämät polttokennotuotteet tukevat uusiutuvan energiatuotannon kasvua tuomalla sähköverkkoon teholähteen, joka voidaan sijoittaa lähelle käyttökohdetta.
  • - Myös biokaasua hyödyntävä Convionin polttokenno tuottaa uusiutuvaa energiaa, jota voidaan säätää ja joka on aina käytössä säästä tai vuodenajasta riippumatta.
  • - Uniikit kilpailuedut ovat yksinkertainen prosessiarkkitehtuuri ja rajapinnat sekä polttoainejoustavuus ja helppo skaalattavuus.
  • - Convionilla on poikkeuksellisen vahva patenttisalkku, joka sisältää 150 patenttia ja 35 kansainvälistä patenttiperhettä.
  • Sähkön tuotantoon tarkoitettujen polttokennojen markkinan ennustetaan kasvavan vuosittain 31,4 % (CAGR); (Navigant Research).
  • - VNT Managementin hallinnoima rahasto Power Fund III Ky on sijoittanut Yhtiöön kokonaisuudessaan jo   6.194.169 euroa. 
  • - Power Fund III Ky on sitoutunut merkitsemään vähintään 500.000 ja enintään 1.000.000 Antiosaketta Osakeannissa.

 

Polttokenno tuottaa uusiutuvaa energiaa

Convion Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu teknologiayhtiö. Convionin kehittämät polttokennotuotteet tukevat uusiutuvan energiatuotannon kasvua tuomalla sähköverkkoon teholähteen, joka voidaan sijoittaa lähelle käyttökohdetta. Myös biokaasua hyödyntävä Convionin polttokenno tuottaa uusiutuvaa energiaa, jota voidaan säätää ja joka on aina käytössä säästä tai vuodenajasta riippumatta.

 

Convion kehittää ja kaupallistaa energiatehokkaita ja vähäpäästöisiä tuotteita hajautetun sähkön- ja lämmöntuotannon sovelluksiin. Tuotteet perustuvat kiinteäoksidipolttokennoteknologiaan (SOFC). Convionin historia ulottuu vuoteen 2002, jolloin Wärtsilässä aloitettiin SOFC-teknologian T&K toiminta. Vuonna 2013 Wärtsilän SOFC toiminnot, siihen liittyvä IPR ja osa henkilöstöstä siirrettiin Convion Oy:lle.

 

Yhteistyö globaalien yritysten kanssa tarjoaa Convionille suuria asiakkuuksia, myynti- ja huoltoverkoston sekä mahdollisen ostajan Yhtiön mahdollisessa Exit-tilanteessa.

 

Convion kaupallistaa modulaarisia pienoisvoimaloita, jotka perustuvat SOFC-teknologiaan. Uniikit kilpailuedut ovat yksinkertainen prosessiarkkitehtuuri ja rajapinnat sekä polttoainejoustavuus ja helppo skaalattavuus.

 

Aurinkoenergian jalanjäljissä?

Globaali polttokennomarkkina oli vuonna 2017 n. 669 MW. Historiallinen markkinakehitys on seurannut vuodesta 2011 aurinkoenergiamarkkinan kehitystä 15 vuoden aikaerolla. Sähkön tuotantoon tarkoitettujen polttokennojen markkinan ennustetaan kasvavan vuosittain 31,4 % (CAGR); (Navigant Research).

 

Verrattaessa polttokennomarkkinan ja aurinkoenergian kehitystä toisiinsa huomataan, että niiden historiallinen kehitys on lähellä toisiaan 15 vuoden aikaerolla. Polttokennomarkkina vuonna 2016 oli siis lähes saman kokoinen kuin aurinkoenergian markkina oli vuonna 2001.  

 

Convion hakee rahoitusta tarvittavien asiakasreferenssien toteuttamiseksi, henkilöstöresurssien kasvattamiseksi sekä pitkäaikaisten asiakassuhteiden luomiseksi.

Yhtiö on startup-vaiheessa ole­va kasvuyritys, johon sijoitta­miseen liittyy huomattavia ris­kejä, joi­den toteutuessa sijoittaja voi menet­tää sijoituksensa koko­naan tai osittain. Sijoittamisen riskejä on käsitelty tarkemmin Sijoitusmuistiossa.

 

 

Yle: Tässä animoidaan Venäjän jalkapallon MM-kisojen virallista kisamaskottia – suomalainen kasvuyritys tähtää seuraavaksi Kiinaan

Viihdejärjestelmiä kehittävä kasvuyritys Uplause animoi parhaillaan toimistollaan Venäjän jalkapallon MM-kisojen virallista kisamaskottia.

Seuraavaksi yritys haluaa Kiinan markkinoille. Uplausen viihdejärjestelmää on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan.

Springvest (ent. Kansalaisrahoitus) järjesti Uplausen rahoituskierroksen vuonna 2014.

Lue lisää!

Näyttökuva 2018-05-17 kello 10.19.50.png

Talouselämä: Kiinalaisilta 4,5 miljoonan sijoitus Kuopioon - Lääkerobottien kehittäjä NewIcon sai jättitilauksen

 

Kiinaan perustettava yhteisyritys on sopinut ostavansa NewIconilta kymmeniä robotteja viiden vuoden aikana. Kauppa merkitsee 20 miljoonan euron liikevaihtoa.

Kuopiolainen terveysteknologiayhtiö NewIcon on löytänyt Kiinasta vahvan kumppanin, joka tulee myös yhtiön uudeksi vähemmistöomistajaksi. Kiinalainen Highlight Health Investment Limited sijoittaa NewIconin kasvuun 4,5 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Springvest Oy (entinen Kansalaisrahoitus) järjesti NewIconille rahoituskierroksen vuonna 2017.

Lue lisää!