Elokuussa Springvest järjestää rahoituskierroksen Bioretec Oy:lle

 

 

Bioretec Oy on suomalainen, alallaan uniikkien ja innovatiivisten biohajoavien luu- ja pehmytkudosvammojen korjauksessa käytettävien ortopedisten implanttien kehittäjä, valmistaja ja kaupallistaja. Yhtiön tuotteet tuovat merkittäviä etuja sekä potilaalle että terveydenhuoltojärjestelmälle, koska biohajovia implantteja ei tarvitse poistaa ihmisen kudoksista, kun ne ovat hoitaneet oman tehtävänsä, eli kiinnittäneet vaurioituneet kudokset toisiinsa niiden paranemisen aikana.

 

”Olemme hyvin iloisia ja ylpeitä, kun saamme järjestää Bioretecin osakeannin. Yhtiö on kasvuvaiheessa, kaupallinen strategia on uudelleenfokusoitu ja Yhtiö panostaa voimakkaasti uusien, markkinoilla ainutlaatuisten tuotteiden myyntiin ja markkinointiin. Rahoituskierros alkaa elokuun alkupuolella”, kertoo Springvestin toimitusjohtaja Terhi Vapola.

 

Luu- ja pehmytkudosvammojen hoidossa on perinteisesti jo 1900-luvun alkupuolelta asti käytetty pääasiassa metallisia implantteja, jotka eivät hajoa luonnollisesti ihmiskehossa luu- tai pehmytkudosvamman parannuttua. Metalliset implantit voidaan poistaa toisella leikkausoperaatiolla. Tästä aiheutuu potilaalle uusia riskitekijöitä sisältävä hoitotilanne, joita ovat mm. tulehdusriski ja nukutukseen liittyvät terveydelliset riskit. Lisäksi implantin poisto-operaatioon liittyy merkittäviä kustannuksia terveydenhuollolle.

 

Bioretecin toimintaa suunnataan erityisesti lapsille suunnattuihin tuotteisiin, koska lapsipotilailla on erittäin tärkeää varmistaa kasvavien luiden ja kudosten luonnollinen toiminta. Lapsipotilailta on pakko poistaa kaikki biohajoamattomat luu- ja kudosvaurioiden hoitoon käytetyt implantit, koska lasten luut ja kudokset kasvavat edelleen ja niiden kasvu ei tapahtuisi luonnollisesti, mikäli kudoksissa olisi kasvua häiritseviä vierasmateriaaleja.

 

Yhtiöllä on solminut tuotteidensa myyntiä koskevia jakelusopimuksia yli 40 maassa ja uusista jakelusopimuksista neuvotellaan jatkuvasti. Yhtiön tuotteilla on viimeisen kymmenen vuoden aikana tehty maailmanlaajuisesti jo yli 150.000 kirurgista operaatiota ja laaja joukko lääkäreitä ja sairaaloita tunnistaa tuotteiden korkean laadun. Yhtiön liikevaihto on kasvanut vuosittain keskiarvoltaan noin 17 %.

 

Bioretecin tuotteiden markkinoilla todistettu laatu ja uudet ainutlaatuiset tuotteet erityisesti lapsipotilaiden hoidossa luovat mielenkiintoisen kohteen kansainvälisille alan toimijoille, jotka pääasiassa kasvattavat omia tuoteportfolioitaan yritysostojen kautta. Yhtiö on lähellä saavuttaa kassavirrassaan positiivisen vaiheen, mikä kasvattaa merkittävästi Yhtiön arvoa sekä mahdollisena yritysostokohteena että mahdollisessa pörssilistautumisessa.   

 

Bioreteciin on mahdollista sijoittaa Springvestin kautta elokuussa 2018.

 

 

Surgeons in the operation room (ID 74854).jpg
BR_ActivaScrew.jpg