Lehdistötiedote: Bioretec Oy on saanut päätökseen BRI.Tech GmgH:n yritysoston

Uusi biohajoava metalli-implanttiteknologia Bioretecin tuoteperheeseen!

Tampere, Suomi, 16. huhtikuuta 2019

Bioretec Oy, suomalainen lääketieteellisten laitteiden yritys, joka keskittyy kehittämään, valmistamaan ja markkinoimaan kirurgisia biohajoavia ja bioaktiivisia implantteja, joita käytetään ortopediassa, lastenortopediassa ja urheilulääketieteessä, on saanut päätökseen yritysoston ja hankkinut omistukseensa Itävallassa, Grazissa sijaitsevan BRI.Tech GmbH:n kaikki osakkeet.

BRi.Tech on menestyksellisesti kehittänyt ja patentoinut uuden biohajoavan ja bioyhteensopivan metallikoostumuksen. Tästä uudesta materiaalista valmistettuja tuotteita testataan parhaillaan ensimmäisissä kliinisissä ihmiskokeissa. Tuotekehityksen ja prekliinisisten tutkimusten aikana on tällä uudella biohajoavalla metallikoostumuksella osoitettu olevan erinomaisia materiaaliominaisuuksia verrattuna ensimmäisen sukupolven biohajoaviin metallikoostumuksiin.

“Toivotan lämpimästi BRI.Techin kokeneen tiimin tervetulleeksi Bioretec-konserniin. Tämä on jälleen yksi tärkeä askel valitsemassamme strategiassa tulla maailman ainoaksi yritykseksi, jolla on sekä osaaminen, kokemus että valmius, kehittää ja kaupallistaa innovatiivisimpia biohajoavia materiaaleja, joita maailmassa on saatavilla. Meillä on pitkä kokemus patentoitujen, itselujittuvaan biopolymeeriteknologiaan perustuvien tuotteidemme valmistuksesta ja kaupallistamisesta, minkä lisäksi meillä on käynnissä tuotekehitysprojekteja kuitulujitettujen biopolymeerikomposiittien lisäämiseksi tuotevalikoimaamme ja nyt tämän yritysoston kautta lisäämme vielä uudenlaisen materiaalivaihtoehdon, biohajoavan metallin, tuoteperheeseemme.” sanoo Tomi Numminen, Bioretec Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

“Bioretec tunnistetaan yhdeksi edelläkävijöistä biohajoavien ortopedisten implanttien alalla. Tämä yrityskauppa Bioretecin kanssa on meille loistava tilaisuus jatkaa ponnistelujamme tuodessamme markkinoille uudet biohajoavat metallituotteet. Bioretec on toiminut alallaan pitkään ja osoittanut, että yhtiöllä on kyky kehittää, rekisteröidä ja kaupallistaa innovatiivisia ortopedisia tuotteita. Olen vakuuttunut, että liittymällä Bioretec-konserniin, voimme yhdessä nopeuttaa ja varmistaa ensimmäiset tuotelanseerauksemme ja yhteistyössä ryhmiemme kanssa saavuttaa asettamamme kunnianhimoiset tavoitteet.” kommentoi professori, lääketieteen tohtori Annelie Weinberg, BRI.Tech GmbH:n perustajaja ja pääosakkeenomistaja.

Lisätietoja antaa

Tomi Numminen, hallituksen puheenjohtaja, Bioretec Oy

puh. +358 40 581 2132

Bioretec Oy on ollut Springvestin rahoituskierroksella vuonna 2018.

Surgeons in the operation room (ID 74854).jpg