Rahoituskierroksella Cerenion: Uniikki menetelmä, jolla jo 12 patenttihakemusta

Springvestin tänään alkaneella rahoituskierroksella on Cerenion Oy, jonka teknologia tiivistää koneoppimista ja tekoälyä hyödyntäen EEG-mittausdatan helposti tulkittavaan muotoon. C-TrendTM -lääkintälaiteohjelmiston ansiosta tehohoitolääkäri saa tietoa tehohoitopotilaan aivojen tilasta jo viiden minuutin mittauksen jälkeen ja pystyy heti reagoimaan potilaan hoidollisiin tarpeisiin.

kuva+ota+ta%CC%88ma%CC%88.jpg

Aivotoiminnan häiriöt ovat yleisiä teho-osastolla ja niitä ilmenee jopa 50-80 prosentilla potilaista. Tällä hetkellä tehohoidossa seurataan jatkuvasti muun muassa sydämen ja keuhkojen toimintaa, mutta aivotoiminta jää usein monitoroinnin ulkopuolelle.

”Menetelmä on uniikki eikä vastaavanlaista löydy markkinoilta. C-TrendTM -teknologiasta onkin jätetty maailmanlaajuisesti yhteensä jo 12 patenttihakemusta. Tuotteella on merkittävä markkinapotentiaali”, kertoo Cerenionin toimitusjohtaja Timo Koskela.

Yhtiön asiakkaita ovat sekä EEG-mittalaitteita että potilasmonitoreita valmistavat yritykset, kuten Bittium, jonka kautta markkinoille on tulossa ensimmäinen C-TrendTM -lääkintälaiteohjelmistolla varustettu EEG-tuote.

Loppuasiakkaita ovat kaikki sairaalat, joissa harjoitetaan nykyaikaista tehohoitoa. Moderneja tehohoito-osastoja on maailmalla kymmeniä tuhansia, jotka muodostavat vuosittaisen 650 miljoonan euron kokonaismarkkinan.

Cerenion arvioi, että todennäköisin exit-skenaario on Yhtiön myynti suurelle EEG-mittalaite- tai potilasmonitorivalmistajalle, joka haluaa saada merkittävän kilpailuedun EEG- ja potilasmonitorimarkkinoilla.

”Cerenionissa on mukana merkittäviä sijoittajia ja Butterfly Ventures ja Icebreaker.vc sijoittavat lisää osakeannissa.  Näin ollen Springvestin kautta sijoittavilla on mahdollisuus osallistua Osakeantiin samoilla ehdoilla kuin Butterfly Ventures ja Icebreaker.vc”, kertoo Springvestin toimitusjohtaja Päivi Malinen.

Rahoituskierroksesta voi lukea lisää ja sijoittaa sivuilla www.springvest.fi.