Springvest järjestää kaksi rahoituskierrosta samaan aikaan

Tiedote 12.12.2018

Springvest on tarjonnut vuodesta 2012 lähtien suomalaisille mahdollisuuden hajauttaa omia sijoituksiaan listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeisiin. Se on alansa suurin toimija listaamattomien kasvuyhtiöiden osakeanneissa. Tänä vuonna rahoituskierroksia kertyy yhteensä kahdeksan, ja niiden koko on 1-5 miljoonan väliltä.

 

Koska työkaluna on joukkorahoitus, sen sijaan että sijoituksen tekee yksi tai kaksi suursijoittajaa, mahdollisuus tarjoutuu isommalle joukolle sijoittajia osallistua lupaavien kasvuyhtiöiden osakeantiin.

 

”Springvest on Suomen suurin alansa toimija, mutta hyvä maineemme perustuu laatuun, ei määrään. Siksi rahoituskierroksia on tähän mennessä ollut vain yksi kerrallaan. Springvestin kasvustratgian mukaisesti ja toiminnan laajentuessa on kuitenkin väistämätöntä, että kierrokset alkavat mennä osittain päällekkäin”, toimitusjohtaja Terhi Vapola arvioi ja jatkaa:

 

”Springvestin sijoitusneuvonta perustuu vahvaan osaamiseen ja henkilökohtaisiin tapaamisiin sijoittajien kanssa. Marraskuussa asiakkaamme kuulevat poikkeuksellisesti kahdesta mielenkiintoisesta osakeannista samalla käynnillä. Toiminnan skaalaaminen on mahdollista, koska varsinainen sijoitus osakeantiin tehdään Springvestin järjestelmässä verkossa.”

 

It´s Pure kasvaa myymälöissä ja verkossa

 

It´s Pure -ketjun osakeanti alkoi lokakuussa.. Se on puhtaampaan ja reilumpaan elintarvikemyyntiin keskittyvä ketju, aiemmalta nimeltään Punnitse & Säästä.

itspure_turku 005.jpg

Ketju tarjoaa tuotteita omissa myymälöissään, franchising-myymälöissä sekä nopeasti kasvavassa verkkokaupassa. Myymälöiden tuotteista valtaosa on lisäaineettomia ja yli 50 % luomutuotteita. Yksi tärkeä osa on nopeasti kasvava oma It’s Pure -tuotemerkin tuotelinja.

 

Yhtiön liiketoiminnassa yhdistyy eettisyys, luonnonmukaisuus, iso markkinakasvu ja hyvä kannattavuus. Lisäaineettomien elintarvikkeiden kysyntä kasvaa markkinasta riippuen kymmeniä prosentteja vuodessa. Myös elintarvikkeiden verkkokauppa maailmalla kasvaa todella nopeasti, vaikka Suomi onkin kaukana naapurimaiden takana. Franchising-liiketoiminta on parhaimmillaan todella kannattavaa ja skaalautuvaa, sillä siihen ei sitoudu juurikaan Yhtiön omia pääomia.

It’s Pure on siis kasvavassa markkinassa ja valmis aloittamaan toiminnan skaalaamisen Yhtiön muutosprosessin jälkeen. Ketjun myynti 2018 on arviolta 6,6 M€ ja myymälöitä on yhteensä 26. It’s Puren tavoitteena on avata seuraavan kahden vuoden aikana yli 20 uutta franchise-myymälää.

 

Yhtiön edeltäjä Punnitse & Säästä on ostanut todella suuria määriä pakkaamattomia tuotteita jo vuodesta 1997 lähtien, joten pitkän historian vuoksi ostohinnat ovat alhaisia, jopa 5-40 % edullisempia kuin alan muilla toimijoilla. Oma It’s Pure -tuotelinja kasvaa tasaisesti ja tuo hyvän katteen väliportaiden puuttumisen vuoksi. Lisäksi kuivaelintarvikkeet sopivat erinomaisesti niin verkon kuukausitilauksiin kuin myymälöistä ja netistä tehtäviin tukkupakettiostoihinkin.

Tässä linkki kierroksen tietoihin.

Vivago vastaa megatrendeihin

 

Toinen rahoituskierros järjestetään Vivagolle, joka on vuonna 1994 perustettu henkilökohtaisen terveysteknologian edelläkävijä. Vivago kehittää älykkäitä ratkaisuja, joiden avulla seurataan ja analysoidaan käyttäjän terveydentilaa ja hyvinvointia. Ratkaisut digitalisoivat terveydenhuoltoa mahdollistaen yksilöllisen hoidon, paremman hoidon laadun, henkilöstöresurssien reaaliaikaisen suunnittelun ja kohdentamisen sekä mittavat kustannussäästöt. Ne keräävät hyvinvointitietoa älykellon avulla.

 

Ratkaisut hyödyttävät koko hoitoketjua – sairauksien diagnosointia, kuntoutusta, stressin, masennuksen ja kroonisten sairauksien hoidon seurantaa, kotihoitoa ja avustettua asumista ja sairaalahoitoa.

 

Markkinaa ohjaava megatrendi on väestön nopea ikääntyminen: länsimaissa jopa 30 % asukkaista on yli 65-vuotiaita. Kun ikäihmisten määrä kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia, monisairauspotilaiden ja kroonisten sairauksien yleisyys kasvaa väestötasolla. Julkisen terveydenhuollon rahoitusvaje ja resurssipula pahenevat.

Digitalisaatio muuttaa markkinaa nopeasti lähivuosina. Lisäksi työurien globalisaatio ja kaupungistuminen lisäävät etäisyyksiä ikäihmisten, omaisten ja hoito-organisaatioiden välillä lisäten tarvetta etämonitorointiin ja palveluihin.

Maria Lavonen on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2015. Vivago on kehittynyt hänen johdollaan terveysteknologian ratkaisujen ja palveluiden edelläkävijäksi ja kansainväliseksi kasvuyritykseksi. Vivagon ydintiimillä on mittava kokemus lääkinnällisten tuotteiden ja palveluiden sekä monitorointiratkaisujen kehittämisestä ja tuomisesta kansainvälisille markkinoille.

kellokuva.png

Yhtiön liikevaihdon arvioidaan vuonna 2018 kasvavan 15-30 % vuoden 2017 liikevaihtoon verrattuna. Yhtiö tavoittelee selvästi voimakkaampaa kasvua lähivuosina. Yhtiön käyttökatteen arvioidaan olevan positiivinen jo vuonna 2018 ja Yhtiö tavoittelee yli 30 % käyttökateprosenttia vuonna 2021.

Tästä linkki rahoituskierroksen tietoihin.

Kauppalehti: Joukkorahoitusalusta Springvest ryhtyy omaisuudenhoitajaksi

Yhtiö haluaa yhdistää kustannustehokkaat etf-rahastot ja kasvuyhtiösijoitukset.

Osakepohjaista listaamattomien kasvuyritysten joukkorahoituspalvelua ylläpitävä Springvest on saanut Finanssivalvonnalta toimiluvan laajennuksen kattamaan myös omaisuudenhoidon.

”Suurin osa asiakkaidemme sijoituksista – usein jopa yli 90 prosenttia – ei ole kasvuyhtiösijoitussalkussa vaan muissa sijoitusinstrumenteissa tai pankkitileillä. Tähän saumaan haluamme nyt tarjota riippumatonta sijoitusneuvontaa ja omaisuudenhoitoa. Kustannustehokkaan hinnoittelun ansiosta pystymme tarjoamaan erittäin kilpailukykyistä tuottoa ja silti laadukasta varainhoitopalvelua”, toimitusjohtaja Terhi Vapola sanoo tiedotteessa.

Sprinvest pyrkii tarjoamaan varainhoitopalvelua laajalle sijoittajajoukolle. Yhtiö ei tiedotteessaan avaa vielä täsmällisesti tulevia omaisuudenhoidon tuotteita. Tiedotteen mukaan tuloshakuiselle sijoittajalle sopiva yhdistelmä on etf ja listaamattomat yhtiöt. Listaamattomat kasvuyhtiöt tuovat suurta tuottopotentiaalia ja etf-rahastot kulutehokasta mallia, jolloin ne täydentävät toisiaan tehokkaasti.

”Tavoitteenamme on tarjota asiakkaan kannalta parhaita sijoitusratkaisuja. Emme ota vastaan palkkioita muilta tahoilta kuin omilta asiakkailtamme. Tällä varmistamme, että toimintaamme ohjaa asiakkaan paras intressi eikä esimerkiksi sijoitustuotteiden valmistajilta saadut palkkiot”, Springvest varainhoidon johtaja Petri Karhapää sanoo.

Kauppalehti, Ahti Terhemaa, 2.11.2018

Myyntijohtajaksi nimitetty Markus Tyrni

Myyntijohtajaksi nimitetty Markus Tyrni

Markus Tyrni on nimitetty Springvestin myynnistä vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Toimitusjohtaja Terhi Vapola toteaa, että myyntiorganisaation vahvistaminen on luonnollinen askel Springvestin kasvustrategiassa:

”Toimintamme ytimessä on hyvä asiakaspalvelu. Asiakkaidemme ansioista olemme nyt Suomen suurin osakepohjaisen joukkorahoituksen toimija. Markuksen nimitys vahvistaa sitoutumistamme asiakkaisiimme ja asiakaskunnan kasvattamiseen. Paalupaikalta on hieno jatkaa eteenpäin”.

Markus Tyrnin vastuulla on kasvuyhtiöliiketoiminnan myynnin johtaminen ja kasvattaminen. Springvest on tarjonnut vuodesta 2012 lähtien suomalaisille mahdollisuutta hajauttaa omia sijoituksiaan listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeisiin. Se on alansa suurin toimija listaamattomien kasvuyhtiöiden osakeanneissa.

Springvest on laajentanut toimintaansa varainhoitoon, se tarjoaa nyt myös riippumatonta sijoitusneuvontaa ja omaisuudenhoitoa. Markus Tyrni vastaa myös tämän uuden liiketoiminnan myynnin johtamisesta. Aiemmin vuodesta 2015 alkaen Markus Tyrni on toiminut sidonnaisasiamiehenä, hän on myös Springvestin osakas.

 

“Olen innoissani tästä mahdollisuudesta kehittää Springvestin tarinaa entisestään. Olemme saavuttaneet jo paljon ja pidän erityisesti siitä, että rahoittamamme kasvuyhtiöt tekevät usein liiketoimintaa, jolla parannetaan ihmisten elämänlaatua.”

 

”Suurin osa asiakkaidemme sijoituksista ei kuitenkaan ole korkeariskisessä kasvuyhtiösijoitussalkussa vaan muissa sijoitusinstrumenteissa tai pankkitileillä. Pystymme nyt tarjoamaan tähän osuuteen riippumatonta sijoitusneuvontaa ja omaisuudenhoitoa”, Markus Tyrni selittää.

 

Markus Tyrnillä on kotona vaimo ja pieni poika, hän on myös intohimoinen jalkapallon seuraaja.

 

markus tyrni verkko.jpg

Nimitysuutinen Markus Tyrni

Myyntijohtaja/ Head of Sales

Springvest Oy

Kasvuyhtiösijoittamisen rinnalle riippumaton sijoitusneuvonta ja omaisuudenhoito

Kasvuyhtiösijoittamisen rinnalle riippumaton sijoitusneuvonta ja omaisuudenhoito

Finanssivalvonta on myöntänyt Springvest Oy:lle toimiluvan laajennuksen kattamaan omaisuudenhoidon. Springvest on tarjonnut vuodesta 2012 lähtien suomalaisille mahdollisuutta hajauttaa omia sijoituksiaan listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeisiin. Se on alansa suurin toimija listaamattomien kasvuyhtiöiden osakeanneissa. Nyt Springvest laajentaa toimintaansa ja tuo tuoretta näkemystä myös varainhoitoon. 

Monet menestyneet sijoittajat ovat jo pitkään tienneet, että tuloshakuiselle sijoittajalle sopiva yhdistelmä on ETF ja listaamattomat. Listaamattomat kasvuyhtiöt tuovat suurta tuottopotentiaalia ja ETF-rahastot kulutehokasta mallia, jolloin ne täydentävät toisiaan tehokkaasti.

 

”Olemme tuoneet laajemmalle joukolle sijoittajia sellaisia sijoitusinstrumentteja listaamattomiin kasvuyhtiöihin, jotka ovat aiemmin kuuluneet vain ammattimaisten sijoittajien työkalupakkiin. Nyt haluamme tehdä saman varainhoidossa eli tarjota varainhoitoa laajemmalle joukolle sijoittajia”, kertoo toimitusjohtaja Terhi Vapola Springvestistä.

 

Listaamattomiin kasvuyhtiöihin sijoittaminen sisältää suuren tuotto-odotuksen, mutta aina myös suuren riskin:

 

”Suosittelemme aina asiakkaitamme hajauttamaan sijoituksensa siten, että listaamattomiin kasvuyhtiöihin sijoittaminen on vain pieni osa sijoitussalkussa. Sen osan riskiä hallitaan hajauttamalla sijoitukset useiden eri listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeisiin.  Springvest tarjoaa vain sellaisten yhtiöiden osakkeita, jotka se on nähnyt omien analyysien perusteella lupaavimpina”, Terhi Vapola painottaa.

 

”Suurin osa asiakkaidemme sijoituksista – usein jopa yli 90 prosenttia – ei ole kasvuyhtiösijoitussalkussa vaan muissa sijoitusinstrumenteissa tai pankkitileillä. Tähän saumaan haluamme nyt tarjota riippumatonta sijoitusneuvontaa ja omaisuudenhoitoa. Kustannustehokkaan hinnoittelun ansiosta pystymme tarjoamaan erittäin kilpailukykyistä tuottoa ja silti laadukasta varainhoitopalvelua”, Terhi Vapola lupaa.

 

 

Asiakkaan etu edellä

 

Springvest Oy Varainhoito tarjoaa asiakkailleen Mifid2-direktiivissä tarkoitettua riippumatonta sijoitusneuvontaa sekä omaisuudenhoitoa. Riippumaton sijoitusneuvonta edellyttää muun muassa laajaa sijoitustuotteiden valikoimaa useiden eri valmistajien valikoimasta ja käytännössä estää omien tuotteiden tarjoamisen asiakkaille.

 

”Tavoitteenamme on tarjota asiakkaan kannalta parhaita sijoitusratkaisuja. Emme ota vastaan palkkioita muilta tahoilta kuin omilta asiakkailtamme. Tällä varmistamme, että toimintaamme ohjaa asiakkaan paras intressi eikä esimerkiksi sijoitustuotteiden valmistajilta saadut palkkiot”, Springvest Oy varainhoidon johtaja Petri Karhapää korostaa. Hän on toiminut aiemmin pörssiyritysten rahoitusriskien hallintaan liittyvissä tehtävissä, johtavien eläkeinstituutioiden sijoitustehtävissä sekä varakkaiden yksityishenkilöiden salkunhoitajana. 

 

 

Tulokset puhuvat puolestaan

 

Akateemiset tutkimukset ja käytännön kokemukset ovat osoittaneet, että sijoitusmenestykseen vaikuttaa eniten sijoitustoiminnan kulut, suunnitelmallisuus, sopiva riskitaso ja hajautus. Aktiivisen salkunhoidon tuloksellisuus ei riitä pääsääntöisesti kattamaan toiminnan korkeita kustannuksia. Springvest Varainhoito reagoi tähän tarjoamalla asiakkailleen markkinoiden mahdollisesti tehokkaimman rahoitusvälineiden välitys- ja säilytyspalvelun, asiakkaalle sopivan ja globaalisti hajautetun passiivisen sijoitussalkun sekä markkinoiden kulloinkin edullisimmat sijoitusvälineet asiakkaiden tavoitteiden saavuttamiseen.

 

Petri Karhapään mukaan jatkuvasti kasvava uutisvirta aiheuttaa haasteita sijoittajalle. Monet sijoitustoimialan liiketoimintamallit suorastaan ruokkivat lyhytnäköisyyttä, ahneutta ja pelkoakin - yleensä aiheettomasti.

 

“Haluamme luoda asiakkaillemme hälyvapaan toimintaympäristön, jossa asiakas pystyy keskittymään olennaiseen, tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sekä saavuttamaan näin paremmin sijoittamisen tavoitteensa.”

 

 

Globaalisti hajauttava nukkuu yönsä rauhallisemmin

 

Petri Karhapää korostaa, että sijoittajan kannattaa sisällyttää omaan suunnitelmaansa myös salkun heiluntaa rauhoittavia sijoituskohteita. Hajauttamalla osakesijoituksia globaalisti, salkun suurimmat yhtäkestoiset laskujaksot ovat lähes aina pienempiä. Edelleen salkun riskitasoa voi hallita paremmin sisällyttämällä omaan suunnitelmaan globaalisti hajautettuja korkosijoituksia. Korkosijoitusten arvo tulee korostetusti esille silloin, kun sijoitusmarkkinat hermoilevat.

 

Esimerkiksi lokakuun aikana monien korkosijoitusten arvo Yhdysvalloissa ja Aasiassa nousi selvästi, vaikka osakkeiden arvo laski. Globaaleilla korkomarkkinoilla on myös tuottomahdollisuuksia. Sopiva määrä korkosijoituksia vaihtelee sijoittajasta riippuen. Asiakkaan parhaan intressien mukaisesti toimivalle riippumattomalle sijoitusneuvojalle asiakkaalle sopivan salkun määrittäminen on ensiarvoisen tärkeää.

 Varainhoidon johtaja Petri Karhapää.

Varainhoidon johtaja Petri Karhapää.

Viisas Raha: Kasvuyhtiöt kiinnostavat

Viisas Raha: Kasvuyhtiöt kiinnostavat

Listaamattomiin kasvuyhtiöihin sijoittaminen kiinnostaa osakesäästäjiä, mutta sijoituskohteiden löytäminen koetaan vaikeaksi.

Viisas Raha haastattelee professori Jari Melginiä, Osakesäästäjien puheenjohtajaa ja Springvestin toimitusjohtajaa Terhi Vapolaa 13.9.2018 ilmestyneessä lehdessä.

“Springvestin teettämässä sijoittajatutkimuksessa vain joka neljäs osakesäästäjä koki tietävänsä tarpeeksi kasvuyhtiösijoittamisesta. Aihe kuitenkin kiinnostaa, sillä 57 prosenttia vastaajista on jo sijoittanut tai voisi tulevaisuudessa sijoittaa kasvuyhtiöihin. Alle 50-vuotiaiden keskuudessa kiinnostus nousee 73 prosenttiin.”

Lue koko lehti tästä

Näyttökuva 2018-09-17 kello 9.25.17.png
Näyttökuva 2018-09-17 kello 9.25.38.png
Näyttökuva 2018-09-17 kello 9.26.02.png

Springvestin sijoittajatutkimus vahvistaa kasvavan kiinnostuksen

 

Lehdistötiedote 13.6.2018

 

Buumi kasvuyhtiöihin sijoittamisessa

 

Sijoittaminen kasvuyhtiöihin on noussut otsikoihin tiuhaan tahtiin. Syykin on selvä, kasvuyhtiöitä pidetään yhtenä parhaista sijoituskohteista, kun hakee korkeaa tuottoa.

 

Tilastokeskuksen tuore varallisuustutkimus vahvistaa, että varakkaimpien kotitalouksien omaisuudesta hieman alle puolet on rahoitusvarallisuutta ja siitä merkittävä osa on listaamattomien yhtiöiden nettovarallisuutta. Varakkaimpia ovat 65–74-vuotiaiden kotitaloudet. 

 

Springvest Oy:n juuri (kesäkuussa)) julkistetun Sijoittajatutkimuksen mukaan sekä kasvuyhtiösijoittajat että osakesäästäjien enemmistö ovat samaa ikäryhmää. Vastanneista osakesäästäjistä jopa 57 % on kiinnostunut sijoittamisesta kasvuyhtiöihin.  Erityisen kiinnostuneita listaamattomista kasvuyhtiöistä ovat kuitenkin alle 50-vuotiaat osakesäästäjät (73 %).

 

”Luvut ovat hämmästyttävän korkeita, kun ajattelee, että kasvuyhtiöihin sijoittaminen on ollut mahdollista laajalle joukolle vasta muutaman vuoden. Joukkorahoitus on syntynyt työkaluksi, joka on tehnyt sijoittamisesta helppoa”, toimitusjohtaja Terhi Vapola Springvestistä toteaa.

 

 

Joukkorahoitus ja positiivinen kierre

 

Springvest saa ison määrän yhteydenottoja kasvuyhtiöiltä ja valitsee oman näkemyksensä mukaan vain kaikkein lupaavimmat kasvuyhtiöt rahoituskierroksille.

 

”Ammattitaitoisen valintaprosessin tarkoitus on nimenomaan karsia jyvät akanoista. Koska olemme onnistuneet kaikissa tekemissämme rahoituskierroksissa, yhä paremmat ja paremmat yhtiöt hakeutuvat meidän kohdeyhtiöiksemme. Ja niiden osakeannit kiinnostavat sijoittajia. Positiivinen kierre ruokkii itseään”, Terhi Vapola selostaa ja jatkaa:

 

”Sen sijaan, että sijoituksen tekee yksi tai kaksi suursijoittajaa, tarjoamme mahdollisuutta isommalle joukolle sijoittajia – sadoille ihmisille – osallistua lupaavien kasvuyhtiöiden osakeantiin.

Joukkorahoituksessa siis iso joukko ihmisiä sijoittaa samaan aikaan valmiiksi analysoidun ja valitun kasvuyhtiön osakeantiin.”

 

Terhi Vapolan mukaan Sijoittajatutkimus vahvistaa, että joukkorahoitus on syntynyt tarpeeseen ja tullut jäädäkseen. Kasvuyhtiösijoittaminen kiinnostaa yhä useampia sijoittajia. Siitäkin huolimatta, että vain 25 % osakesäästäjistä kokee tietävänsä tarpeeksi kasvuyhtiösijoittamisesta ja etteivät kaikki sijoittajat ole varmoja siitä, mitä joukkorahoitus tarkoittaa. 

 

 

Tuotto, tuotto ja tuotto

 

Nyt julkistettu Sijoittajatutkimus vahvistaa myös sijoittajan perustelut kasvuyhtiön valinnalle. Tuotto on luonnollisesti tärkein syy sijoittaa.

 

Tutkimuksen mukaan potentiaalisen tuoton lisäksi kohdeyhtiön valintaan vaikuttaa yhtiön toimiala (60 %) ja yrityksen avainhenkilöiden kokemus, taustat ja vahvuudet (49 %). Pörssiyhtiöön sijoitettaessa toimiala vaikuttaa sijoittajista 46 %:n ja avainhenkilöt 13 %:n valintakriteereinä.

 

”Myös ammattimaiset pääomasijoittajat painottavat vahvasti toimialan potentiaalin ja tiimin toteuttamiskyvyn merkitystä, joten tämä tutkimustulos on hyvin linjassa sen kanssa,” Terhi Vapola toteaa.

 

Sijoittaja voi valita itseään kiinnostavia toimialoja tai yhtiöitä, jotka tekevät itselle merkityksellisiä asioita puhtaamman ympäristön, paremman terveyden tai huipputeknologian kehittämisen hyväksi. Lisäksi vastuullisuus ja eettisyys ovat 39 prosentille sijoittajista kasvuyhtiöissä tärkeitä valintaperusteita (pörssiyhtiöissä 12 %).

 

 

Mikä motivoi kasvusijoittajaa?

 

Sijoittajatutkimuksessa selvisi, että potentiaalisen korkean tuoton lisäksi kasvuyhtiösijoittamisessa motivoi vastuullisuus, jännitys ja suomalaisten yhtiöiden tukeminen. Jotkut sijoittajat haluavat jännittää mukana, ja seurata miten heidän valitsemallaan kasvuyhtiöllä menee. Jotkut puolestaan haluavat sijoittaa yhtiöön, joka edistää itselle merkityksellisiä asioita.

 

”Hyvin usealla sijoittajalla nousee esille halu tukea yrittäjyyttä ja yrittäjiä. Mahdollisesti oma yrittäjätausta vaikuttaa intoon auttaa seuraavaa sukupolvea eteenpäin. Ja monet haluavat olla mukana viemässä Suomea maailmankartalle”, Terhi Vapola hymyilee.

 

Tutkimuksen mukaan suurin yksittäinen tekijä, joka on vaikuttanut sijoittamisaikeiden kaatumiseen, on tiedon tason niukkuus. Jopa 31 % niistä, jotka eivät ole vielä sijoittaneet listaamattomiin kasvuyhtiöihin, ilmoittaa riittävän tiedon puutteen suurimmaksi esteeksi. 

 

”Tietoa toivotaan lisää ja tässä meidän tulee katsoa peiliin. Aiommekin vahvistaa aikaisemmilla rahoituskierroksilla olleiden kohdeyritysten tulosten seurantaa ja välittää tietoa asiakkaillemme entistä järjestelmällisemmin. On hyvä muistaa, että yhtiöiden kehitystä ja nykytilannetta on syytä tarkastella viiden vuoden aikaperiodilla, ja että sijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä.”

 

 

Lue kattava sijoitusmuistio huolella

 

Repo Median maaliskuisen joukkorahoitusraportin mukaan joukkorahoitus keräsi Suomessa vuonna 2017 noin 56 miljoonaa euroa. Springvestin osuus oli 36 prosenttia ja se on suurin joukkorahoitustoimija Suomessa. Yhteensä vuodesta 2012 alkaen Springvest on toteuttanut 40 rahoituskierrosta ja kerännyt rahaa noin 65 miljoonaa euroa. Jokaisesta kohdeyrityksestä laaditaan kattava sijoitusmuistio helpottamaan päätöksentekoa.

 

Sijoittajatutkimuksessa haluttiin selvittää Springvestin omien asiakkaidensa motiiveja sijoittamiseen ja verrata niitä sellaisiin sijoittajiin, joille pääasiassa pörssiosakkeisiin sijoittaminen on tuttua (Osakesäästäjien Keskusliiton jäsenet). Aalto-yliopiston opiskelijat tekivät kyselyn molemmille ryhmille keväällä 2018. Sijoittajatutkimuksesta selvisi myös, mikä estää sijoitusten tekemisen.

 

Niistä, jotka eivät halunneet sijoittaa kasvuyhtiöihin, vain 15 % ilmoitti syyksi riskin. Kasvuyhtiöihin sijoittaminen on luonnollisesti riskipitoista, koska hinnan arviointi perustuu pääasiassa tulevaisuuden ennusteisiin ja odotuksiin. Erittäin suureen tuottopotentiaaliin liittyy myös suurempi riski. Sijoitus on mahdollista menettää osittain tai kokonaan.

 

”Pelko ei tutkimuksen mukaan estä suurinta osaa sijoittajista, mutta suosittelemme toki hajauttamista sijoitusportfoliossa useisiin kasvuyhtiöihin ja lisäksi pitämään pääosan sijoitusvarallisuudesta listaamattomia yhtiöitä pienempiriskisissä sijoituskohteissa”, Terhi Vapola kiteyttää.

 

 

 

Lisätietoja:

Terhi Vapola, toimitusjohtaja, osakas Springvest Oy, terhi.vapola@springvest.fi

Veera Hämäläinen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, p. 040 621 4747, media@springvest.fi

 

Springvest Oy on Suomen suurin joukkorahoitustoimija listaamattomien kasvuyhtiöiden osakeantien järjestäjänä. Se on sijoituspalvelutalo, joka yhdistää kiinnostavia kohteita etsivän sijoittajan ja tehokasta pääomarahoitusratkaisua etsivän yrityksen. Se vaihtoi nimensä 2018 keväällä Springvestiksi (aiempi nimi Kansalaisrahoitus).

 

 

 

 

 

Springvest tarjoaa riippumatonta sijoitusneuvontaa

 

Vuonna 2018 Springvestin liiketoiminta laajeni varainhoitoon. Springvest Oy Varainhoito tarjoaa asiakkailleen Mifid2-direktiivissä tarkoitettua riippumatonta sijoitusneuvontaa. Riippumaton sijoitusneuvonta edellyttää muun muassa laajaa sijoitustuotteiden valikoimaa useiden eri valmistajien valikoimasta.

 

Springvest Varainhoidossa tarjoamme asiakkaan kannalta parhaita sijoitusratkaisuja. Lain mukaan saamme ottaa vastaan palkkioita vain omilta asiakkailtamme. Tällä varmistamme, että toimintaamme ohjaa asiakkaan paras intressi eikä esimerkiksi sijoitustuotteiden valmistajilta saadut palkkiot.

 

Sijoituspalvelussamme käytämme edullisia, läpinäkyviä ja laadukkaita ratkaisuja. Valintamme ulottuvat sekä sijoitustuotteiden valmistajiin että arvopaperien välittämistä ja säilyttämistä tarjoaviin palveluntarjoajiin. Sijoitusstrategiamme mukaisesti sijoitamme maailmanlaajuisesti jälkimarkkinakelpoisiin, listattuihin osake- ja korkosijoituksiin.

 

Lisätietoja

 

 

Petri Karhapää Varainhoidon johtajaksi

 

Petri Karhapää, KTM, CEFA on valittu varainhoidon johtajaksi vuoden 2018 alusta. Hänen mukaantulonsa laajentaa Springvestin osaamista pörssilistattuihin arvopapereihin. Petri rakentaa uuden riippumattomaan sijoitusneuvontaan perustuvan varainhoitopalvelun tukemaan ja täydentämään Springvestin asiakkaiden varallisuuden kasvua.

Markkinoinnista ja viestinnästä vastaamaan Veera Hämäläinen

 

 

Markkinointi- ja viestintäpäälliköksi 2018 alussa valittu Veera Hämäläinen vastaa Springvestin brändin ja tunnettuuden kasvattamisesta, markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta sekä viestinnän, PR ja IR-toiminnan rakentamisesta eri medioissa. Hän tukee asiakasmäärän ja myynnin kasvua sekä vastaa yhteydenpidosta potentiaalisiin ja nykyisiin sijoittajiin.

 

Kauppalehti blogi: Onko joukkorahoitus kanava lupaavimpiin kasvuyhtiöihin?

Kauppalehti blogi: Onko joukkorahoitus kanava lupaavimpiin kasvuyhtiöihin?

Sijoittaminen kasvuyhtiöihin on noussut otsikoihin tiuhaan tahtiin. Eikä ihme, sillä kasvuyhtiöitä pidetään yhtenä parhaista sijoituskohteista, kun hakee korkeaa tuottoa.

 

Springvest Oy:n juuri julkistetun sijoittajatutkimuksen mukaan osakesäästäjistä jopa 57 % on kiinnostunut sijoittamisesta kasvuyhtiöihin. Erityisen kiinnostuneita listaamattomista kasvuyhtiöistä ovat alle 50-vuotiaat osakesäästäjät (73 %).

 

Luvut ovat hämmästyttävän korkeita, kun ajattelee, että kasvuyhtiöihin sijoittaminen on ollut mahdollista laajalle joukolle vasta muutaman vuoden. Joukkorahoitus on syntynyt työkaluksi, joka on tehnyt sijoittamisesta helppoa.

 

Sen sijaan, että sijoituksen tekee yksi tai kaksi suursijoittajaa, Springvest tarjoaa mahdollisuutta isommalle joukolle sijoittajia – sadoille ihmisille – osallistua lupaavien kasvuyhtiöiden osakeantiin.

 

 

Lue lisää