Springvest järjestää kaksi rahoituskierrosta samaan aikaan

Tiedote 12.12.2018

Springvest on tarjonnut vuodesta 2012 lähtien suomalaisille mahdollisuuden hajauttaa omia sijoituksiaan listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeisiin. Se on alansa suurin toimija listaamattomien kasvuyhtiöiden osakeanneissa. Tänä vuonna rahoituskierroksia kertyy yhteensä kahdeksan, ja niiden koko on 1-5 miljoonan väliltä.

 

Koska työkaluna on joukkorahoitus, sen sijaan että sijoituksen tekee yksi tai kaksi suursijoittajaa, mahdollisuus tarjoutuu isommalle joukolle sijoittajia osallistua lupaavien kasvuyhtiöiden osakeantiin.

 

”Springvest on Suomen suurin alansa toimija, mutta hyvä maineemme perustuu laatuun, ei määrään. Siksi rahoituskierroksia on tähän mennessä ollut vain yksi kerrallaan. Springvestin kasvustratgian mukaisesti ja toiminnan laajentuessa on kuitenkin väistämätöntä, että kierrokset alkavat mennä osittain päällekkäin”, toimitusjohtaja Terhi Vapola arvioi ja jatkaa:

 

”Springvestin sijoitusneuvonta perustuu vahvaan osaamiseen ja henkilökohtaisiin tapaamisiin sijoittajien kanssa. Marraskuussa asiakkaamme kuulevat poikkeuksellisesti kahdesta mielenkiintoisesta osakeannista samalla käynnillä. Toiminnan skaalaaminen on mahdollista, koska varsinainen sijoitus osakeantiin tehdään Springvestin järjestelmässä verkossa.”

 

It´s Pure kasvaa myymälöissä ja verkossa

 

It´s Pure -ketjun osakeanti alkoi lokakuussa.. Se on puhtaampaan ja reilumpaan elintarvikemyyntiin keskittyvä ketju, aiemmalta nimeltään Punnitse & Säästä.

itspure_turku 005.jpg

Ketju tarjoaa tuotteita omissa myymälöissään, franchising-myymälöissä sekä nopeasti kasvavassa verkkokaupassa. Myymälöiden tuotteista valtaosa on lisäaineettomia ja yli 50 % luomutuotteita. Yksi tärkeä osa on nopeasti kasvava oma It’s Pure -tuotemerkin tuotelinja.

 

Yhtiön liiketoiminnassa yhdistyy eettisyys, luonnonmukaisuus, iso markkinakasvu ja hyvä kannattavuus. Lisäaineettomien elintarvikkeiden kysyntä kasvaa markkinasta riippuen kymmeniä prosentteja vuodessa. Myös elintarvikkeiden verkkokauppa maailmalla kasvaa todella nopeasti, vaikka Suomi onkin kaukana naapurimaiden takana. Franchising-liiketoiminta on parhaimmillaan todella kannattavaa ja skaalautuvaa, sillä siihen ei sitoudu juurikaan Yhtiön omia pääomia.

It’s Pure on siis kasvavassa markkinassa ja valmis aloittamaan toiminnan skaalaamisen Yhtiön muutosprosessin jälkeen. Ketjun myynti 2018 on arviolta 6,6 M€ ja myymälöitä on yhteensä 26. It’s Puren tavoitteena on avata seuraavan kahden vuoden aikana yli 20 uutta franchise-myymälää.

 

Yhtiön edeltäjä Punnitse & Säästä on ostanut todella suuria määriä pakkaamattomia tuotteita jo vuodesta 1997 lähtien, joten pitkän historian vuoksi ostohinnat ovat alhaisia, jopa 5-40 % edullisempia kuin alan muilla toimijoilla. Oma It’s Pure -tuotelinja kasvaa tasaisesti ja tuo hyvän katteen väliportaiden puuttumisen vuoksi. Lisäksi kuivaelintarvikkeet sopivat erinomaisesti niin verkon kuukausitilauksiin kuin myymälöistä ja netistä tehtäviin tukkupakettiostoihinkin.

Tässä linkki kierroksen tietoihin.

Vivago vastaa megatrendeihin

 

Toinen rahoituskierros järjestetään Vivagolle, joka on vuonna 1994 perustettu henkilökohtaisen terveysteknologian edelläkävijä. Vivago kehittää älykkäitä ratkaisuja, joiden avulla seurataan ja analysoidaan käyttäjän terveydentilaa ja hyvinvointia. Ratkaisut digitalisoivat terveydenhuoltoa mahdollistaen yksilöllisen hoidon, paremman hoidon laadun, henkilöstöresurssien reaaliaikaisen suunnittelun ja kohdentamisen sekä mittavat kustannussäästöt. Ne keräävät hyvinvointitietoa älykellon avulla.

 

Ratkaisut hyödyttävät koko hoitoketjua – sairauksien diagnosointia, kuntoutusta, stressin, masennuksen ja kroonisten sairauksien hoidon seurantaa, kotihoitoa ja avustettua asumista ja sairaalahoitoa.

 

Markkinaa ohjaava megatrendi on väestön nopea ikääntyminen: länsimaissa jopa 30 % asukkaista on yli 65-vuotiaita. Kun ikäihmisten määrä kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia, monisairauspotilaiden ja kroonisten sairauksien yleisyys kasvaa väestötasolla. Julkisen terveydenhuollon rahoitusvaje ja resurssipula pahenevat.

Digitalisaatio muuttaa markkinaa nopeasti lähivuosina. Lisäksi työurien globalisaatio ja kaupungistuminen lisäävät etäisyyksiä ikäihmisten, omaisten ja hoito-organisaatioiden välillä lisäten tarvetta etämonitorointiin ja palveluihin.

Maria Lavonen on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2015. Vivago on kehittynyt hänen johdollaan terveysteknologian ratkaisujen ja palveluiden edelläkävijäksi ja kansainväliseksi kasvuyritykseksi. Vivagon ydintiimillä on mittava kokemus lääkinnällisten tuotteiden ja palveluiden sekä monitorointiratkaisujen kehittämisestä ja tuomisesta kansainvälisille markkinoille.

kellokuva.png

Yhtiön liikevaihdon arvioidaan vuonna 2018 kasvavan 15-30 % vuoden 2017 liikevaihtoon verrattuna. Yhtiö tavoittelee selvästi voimakkaampaa kasvua lähivuosina. Yhtiön käyttökatteen arvioidaan olevan positiivinen jo vuonna 2018 ja Yhtiö tavoittelee yli 30 % käyttökateprosenttia vuonna 2021.

Tästä linkki rahoituskierroksen tietoihin.