Kauppalehti: Joukkorahoitusalusta Springvest ryhtyy omaisuudenhoitajaksi

Yhtiö haluaa yhdistää kustannustehokkaat etf-rahastot ja kasvuyhtiösijoitukset.

Osakepohjaista listaamattomien kasvuyritysten joukkorahoituspalvelua ylläpitävä Springvest on saanut Finanssivalvonnalta toimiluvan laajennuksen kattamaan myös omaisuudenhoidon.

”Suurin osa asiakkaidemme sijoituksista – usein jopa yli 90 prosenttia – ei ole kasvuyhtiösijoitussalkussa vaan muissa sijoitusinstrumenteissa tai pankkitileillä. Tähän saumaan haluamme nyt tarjota riippumatonta sijoitusneuvontaa ja omaisuudenhoitoa. Kustannustehokkaan hinnoittelun ansiosta pystymme tarjoamaan erittäin kilpailukykyistä tuottoa ja silti laadukasta varainhoitopalvelua”, toimitusjohtaja Terhi Vapola sanoo tiedotteessa.

Sprinvest pyrkii tarjoamaan varainhoitopalvelua laajalle sijoittajajoukolle. Yhtiö ei tiedotteessaan avaa vielä täsmällisesti tulevia omaisuudenhoidon tuotteita. Tiedotteen mukaan tuloshakuiselle sijoittajalle sopiva yhdistelmä on etf ja listaamattomat yhtiöt. Listaamattomat kasvuyhtiöt tuovat suurta tuottopotentiaalia ja etf-rahastot kulutehokasta mallia, jolloin ne täydentävät toisiaan tehokkaasti.

”Tavoitteenamme on tarjota asiakkaan kannalta parhaita sijoitusratkaisuja. Emme ota vastaan palkkioita muilta tahoilta kuin omilta asiakkailtamme. Tällä varmistamme, että toimintaamme ohjaa asiakkaan paras intressi eikä esimerkiksi sijoitustuotteiden valmistajilta saadut palkkiot”, Springvest varainhoidon johtaja Petri Karhapää sanoo.

Kauppalehti, Ahti Terhemaa, 2.11.2018