Päivi Malinen nousee Springvestin toimitusjohtajaksi


Päivi Malinen (OTK) on nimitetty Springvest Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän on työskennellyt Springvestin palveluksessa (ent. Kansalaisrahoituksen) vuodesta 2014 lähtien ensin hallituksen puheenjohtajana ja myöhemmin compliance- ja riskienhallintatehtävissä.

Päivi Malisella on finanssialan taustaa mm. Ilmariselta sijoituslinjan juristin tehtävistä sekä Nordeasta arvopaperipalveluiden juristin ja Corporate and Institutional Banking -divisioonan sisäisen tarkastajan roolista.

Päivin kuva.jpg

Springvest on täsmentänyt strategiaansa ja keskittyy entistä vahvemmin lupaavimpien kasvuyhtiöiden osakeantien järjestämiseen Suomessa. Vuoden alusta lähtien on ollut mahdollista järjestää enintään 8 miljoonan euron rahoituskierroksia listaamattomille yhtiöille esitettä julkaisematta. Osakepohjaisella joukkorahoituksella onkin mahdollisuus kasvaa moninkertaiseksi nykyisestä, jos toimintaympäristö pysyy yhtä suotuisana.  

”Iso-Britanniaan verrattuna olemme vielä lapsenkengissä, mutta Suomi on jo Pohjoismaiden suurin vaihtoehtoisten rahoitusmuotojen toimija. Euroopassa Suomea arvostetaankin yhtenä alan edelläkävijöistä”, kertoo Päivi Malinen.  

Springvest teki Suomen ennätyksen maaliskuussa järjestämällään rahoituskierroksella NewIconille. Osakeannissa kertyi sijoituksia 4,9 miljoonaa euroa. Se on suurin joukkorahoituksella Suomessa koskaan toteutettu osakeanti. Kaikki Springvestin järjestämät osakeannit ovat toteutuneet ja jotkut jopa täyttyneet ennen määräaikaa.

Päivi Malinen on iloinen, että yhä useampi lupaava kohdeyritys valitsee Springvestin. Monet myös tekevät vuosien varrella uusia rahoituskierroksia. Esimerkiksi Mobidiagille on kerätty yhteensä 9,5 miljoonaa euroa kolmella eri kierroksella.

”Me Springvestissä haluamme maksimoida yritysten mahdollisuudet kasvaa nopeammin ja sijoittajien mahdollisuudet saada tuottoa. Suosituksemme on, että sijoittaja rakentaa listaamattomista itselleen salkun, jossa on osakkeita vähintään kymmenestä eri kohdeyrityksestä”, Päivi Malinen sanoo.

Springvest on 2012 perustettu sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa mahdollisuuksia sijoittaa lupaavimpiin listaamattomiin kasvuyhtiöihin. Se on järjestänyt 47 rahoituskierrosta ja kerännyt 81 miljoonaa euroa kasvuyhtiöille joukkorahoituksella. Listaamattomat yhtiöt tarjoavat sijoittajalle uudenlaisia mahdollisuuksia; kasvuyhtiöt ovat korkean potentiaalin, mutta myös korkean riskin sijoituskohteita. Sijoitussalkun rakentaminen listaamattomien kasvuyhtiöiden osakkeista auttaa hajauttamaan riskiä.