Springvest vahvisti hallitustaan Aki Kamppisella


Springvest Oy on kutsunut hallitukseensa Aki Kamppisen, joka on toiminut yrittäjänä mm. ICT- ja sote-aloilla. Hän on ollut aktiivisena omistajana useassa pk-yrityksessä. Springvestin hallitukseen kuuluvat hänen lisäkseen puheenjohtaja Anu KaskinenPetteri Kilpinen ja Toni Lahti.

Toni Lahti kertoo, että Aki Kamppinen haluttiin vahvistamaan hallitustyöskentelyä, koska Akilla on laaja kokemus menestyneiden yhtiöiden rakentamisesta ja kasvattamisesta. Toni Lahti on myös yksi Springvestin perustajista ja toimii sen sijoitusjohtajana.

”Aki Kamppinen on ollut yrittäjänä rakentamassa perustamansa Medivida Oy:n sekä ohjelmistoalan yhtiö GeraCap Oy:n kasvutarinoita exitiin saakka. Akilla on myös vahva tausta bisnesenkelinä usean suomalaisen startup-yhtiön taustavaikuttajana”, Toni Lahti kertoo.

Samalla Aki Kamppinen tuli myös merkittäväksi osakkeenomistajaksi.

  

Yrittäjyys lähellä sydäntä

Aki Kamppinen tuo lisää strategista ajattelua Springvestiin ja etenkin laajaa kosketuspintaa startup-maailmaan.

”Iso syy mukaan lähtööni oli, että olen itse ollut yrittäjänä monenlaisissa yrityksissä ja toiminut enkelisijoittajana. Olen huomannut, miten vaikeaa ja haastavaa rahoituksen hankkiminen on ja miten paljon se vie johdon aikaa. Springvestin huippupalvelu tarjoaa suomalaisille kasvuyhtiöille osakepääomaa, mikä on tärkeää myös kansantaloudellisesti. Haluan olla mukana tällaisessa toiminnassa.”

”Eri yritykset eri kehitysvaiheessa tarvitsevat erilaisia asioita. Tuon Springvestiin yrittäjän näkökulmaa kiteyttämällä mm. Springvestin palvelutarjoomaa eri kehitysvaiheessa oleville yrityksille ja yhteistyökumppaneille.”

Aki Kamppinen näkee Springvestin tulevaisuuden erinomaisena. Globaalisti startupit ja kasvuyhtiöt vievät maailmaa eteenpäin. Suomi on noussut suuresti Euroopan skaalassa startup-skenessä, mikä tulee jatkumaan. Suomessa on erittäin houkuttelevia caseja ja vauhti voi jopa kiihtyä. Silloin tämän tyyppisen palvelun kysyntä tulee kasvamaan.

Keskittyminen kasvuyhtiöliiketoiminnan kasvattamiseen on tuottanut tulosta. Springvestin ensimmäisen vuosipuoliskon 2019 kohdeyhtiöille kerätty pääoma on ollut suurempi kuin koko viime vuoden kerätty pääoma. Maaliskuussa Springvest teki Suomen ennätyksen järjestämällään rahoituskierroksella NewIconille. Osakeannissa kertyi sijoituksia 4,9 miljoonaa euroa. Se on suurin joukkorahoituksella Suomessa koskaan toteutettu osakeanti. 

Kaikki Springvestin järjestämät osakeannit ovat toteutuneet ja jotkut jopa täyttyneet ennen merkintäajan päättymistä. Hyvä esimerkki on Ductor, joka ylimerkittiin kesäkuussa muutamassa päivässä.